'Max Verstappen is een soort Michael Schumacher'

Hoewel Max Verstappen dit jaar wordt achtervolgd door motorpech op cruciale momenten, zijn er nog steeds mensen die hoop hebben. Een ervan is Verstappen's teambaas Christian Horner. Hij vergelijkt Max graag met Michael Schumacher.

Max Verstappen

Max Verstappen mag dan het zicht op de wereldtitel definitief verloren hebben door twee dramatische raceweekenden in Italië, er is nog steeds een constante te vinden. Max is ondanks pech in de races nog steeds een teamgenotenverpletteraar.

Momenteel is Alex Albon het slachtoffer van Verstappen's honger naar het verslinden van teammaatjes. De Thaise Brit lijkt de druk van Verstappen nog wel te kunnen weerstaan, maar hij ligt steeds een eind achter de Nederlander. Vorig jaar was het Pierre Gasly die daadwerkelijk ten onder ging aan de druk. De enige die nog regelmatig in de buurt kwam bij Verstappen was Daniel Ricciardo, maar die is uit beeld verdwenen naar Renault.

Schumi

Teambaas Christian Horner weet natuurlijk ook dat Max veel druk plaatst bij degenen die in de andere auto van het team rijdt. Horner vergelijkt die situatie met de periode van Michael Schumacher bij Benetton: "Ik zou het met Michael Schumacher vergelijken, toen hij in het midden van de jaren negentig bij Benetton reed. Er waren toen niet veel teamgenoten die zo met de auto konden rijden als Michael dat kon. Ik denk dat Max datzelfde met de auto [van ons] doet."

Voor de camera van ESPN verduidelijk Horner het: "Hij kan met de fijnste nuances van de auto vertrouwd raken, ze maken hem niet onrustig. Bij Pierre en gedeeltelijk ook bij Daniel en zeker ook bij Alex heeft dat gevolgen. Wij moeten daar als team op inspelen en proberen de auto op dat gebied dan te verbeteren."

Verstappen-auto

Dat geeft natuurlijk moeilijkheden voor het team. Enerzijds is het dan misschien zo dat de nerveuze "Verstappen-auto" tot het beste resultaat leidt bij Max, maar dat de teamgenoot daar dan moeite mee heeft. Volgens Horner levert dat dan een dilemma op voor het team, want soms spreken de teamgenoten net een beetje anders over hetzelfde onderdeel: "Dan zijn we geneigd om naar de snelste coureur te luisteren om zijn commentaar te verwerken."

Op die manier verklaart Horner dus de grote verschillen tussen Verstappen en zijn teamgenoten. Het blijft een mooi verhaal, want uiteindelijk is er maar een ding dat telt: de auto die het wereldkampioenschap voor Max Verstappen moet binnenhalen. En dat is toch echt de taak van Horner en zijn team.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool