Polestar 2 teruggeroepen: auto valt uit en start niet meer op

De Polestar 2 wordt teruggeroepen door de fabriek. De auto kan zonder waarschuwing uitvallen en start daarna niet meer op. Het zou gaan om meer dan 2.200 auto's.

Polestar 2 teruggeroepen: auto valt uit en start niet meer op

Elektrische auto's zijn veel eenvoudiger dan hun brandstofslurpende soortgenoten. In principe heb je alleen de accu, de motor en aan computer die de boel aanstuurt. Dat betekent echter wel dat als er ergens iets mis is het hele proces meteen stopt. De Polestar 2 heeft precies zo'n probleem.

Het Zweedse Dagens Industri meldt dat de 2 een software-gerelateerd probleem heeft waardoor de auto tijdens het rijden zomaar stil kan vallen. Vervolgens zou de Polestar met geen mogelijkheid weer aan te slingeren zijn. Hoewel dit gevaarlijke situaties op kan leveren geeft woordvoerder Brent Ellis aan dat de besturing en de remmen niet beïnvloed worden door de bug. Het advies is dan ook om de auto rustig naar de berm te sturen en een sleepwagen te bellen.

Leveringen van de Polestar 2 waren nog maar net gestart, waardoor het totale aantal auto's dat onderdeel is van de recall meevalt. Wereldwijd gaat het om 2.200 exemplaren.

Nieuws
  • Polestar