'In november horen we over toekomst Formule 1 Zandvoort'

De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort op 3 mei van dit jaar viel in het water vanwege het coronavirus. De hoop op een snelle oplossing is nu wel een beetje vervlogen, dus het is nog maar de vraag of de Dutch GP volgeend jaar wel door kan gaan. Jan Lammers houdt uitraard de moed erin en denk in november te weten hoe het zal gaan.

Zandvoort

De terugkeer van de Grote Prijs van Nederland op het circuit van Zandvoort staat of valt met de mogelijkheid om publiek toe te laten. Het circuit heeft veel geïnvesteerd om de komst van de klasse met vaandeldrager Max Verstappen te laten plaatsvinden. Dat geld moet natuurlijk worden terugverdiend, en daarom zijn bezoekers nodig.

In gesprek met Formule 1-magazine geeft Jan Lammers aan dat hij verwacht dat de kalender van volgend jaar in delen bekend wordt gemaakt. Hij vermoedt eerst en aantal GP's voor het voorjaar, en dan de rest van het jaar.

Lammers denk dat het november wordt voordat de nieuwe kalender wordt getoond: "Dan gaan wij dus ook zien of we op de eerste helft staan, of dat het de tweede helft van 2021 wordt." Overigens geeft Lammers aan dat niet alleen de Nederlandse organisatoren graag een race met publiek zien, dat doet ook Formula One Management. Een belangrijk punt van de komst naar Nederland is juist de grote fanbelevenis (van Nederlanders die zich eigenlijk nergens wat van aantrekken, red.).

Nieuws
  • ProShots