Max Verstappen: 'Terugkeer naar Imola wordt interessant'

Voor het eerst sinds 2006 rijdt de Formule 1 weer op het Circuit Enzo e Dino Ferrari in Imola. Volgens Max Verstappen kan het een interessant weekend worden omdat er maar één vrije training is. Dat zorgt ervoor dat het moeilijk is om de goede afstelling te vinden.

Max Verstappen: 'Terugkeer naar Imola wordt interessant'

Tot 2006 stond de Grand Prix van San Marino op de kalender van de Formule 1. Hoewel staatje San Marino zelf helemaal geen circuit heeft, kreeg de race op het Circuit Enzo e Dino Ferrari in Imola die naam mee om een clash met Monza te voorkomen. Dankzij COVID-19 en het ("nieuwe") coronavirus zijn de verre GP's afgelast en zijn de circuits van Europa allemaal weer afgestoft.

Maar de terugkeer naar Imola is niet de enige nieuwigheid van dit weekend. Voor het eerst is er een weekend dat maar twee dagen duurt. De twee vrije trainingen op vrijdag zijn komen te vervallen. Daardoor is het zaak om zaterdag goed werk te verrichten.

Max Verstappen kijkt op zijn eigen website vooruit op de Grand Prix van Emilia Romagna, zoals de race dit jaar heet: "Ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om de auto af te stellen, want we hebben maar één vrije training van anderhalf uur. Dat kan het interessant maken, vooral voor de ingenieurs! Ik verwacht niet dat het tegen de klok inrijden een probleem zal zijn, ook al staan er maar een paar van zo’n circuits op de kalender. Maar deze baan is vrij smal en er zijn veel kerbstones die je moet nemen. Het wordt belangrijk om een ​​goed compromis te vinden tussen topsnelheid op het lange rechte stuk en ook goed bochtenwerk om de kerbstones goed te kunnen nemen."

Max reed er in 2014 nog een Formule 3-race, dus hij heeft in ieder geval ervaring op het circuit. Dit verwacht hij van de race: "Ik kijk er echt naar uit om daar in een Formule 1-auto te racen. De laatste keer dat de Formule 1 er reed, was in 2006 en ik denk dat het circuit sindsdien een beetje is veranderd. Ik reed daar in de Formule 3 en heb er echt van genoten, vooral toen ik me tijdens de race door het veld omhoog werkte. Je hebt een flinke topsnelheid nodig en een goede set-up, maar er zijn enkele inhaalmogelijkheden. Natuurlijk is het in Formule 1-auto's moeilijker elkaar te volgen dan in Formule 3-auto's, dus inhalen zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen zien. Als we een goede kwalificatie kunnen rijden, hoeven we hopelijk niet veel in te halen. Ik denk dat Imola een hele gave toevoeging aan de kalender gaat worden."

Helaas staat er geen publiek langs de kant dit weekend.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool