Max Verstappen denkt dat Honda de powerproblemen in Singapore oplost

Komend weekend racet de Formule 1 in Singapore. Na twee races op powercircuits is het weer een bochtige baan. Positief voor Red Bull, als Honda het probleem met de plots wegvallende kracht voor Max Verstappen heeft opgelost.
Max Verstappen

Uit het kamp van Aston Martin Red Bull Racing Honda (een hele mond vol) komen tegenstrijdige berichten over de motor van Max Verstappen. De Limburger had in Monza bij de kwalificatie een probleem, waardoor de kracht van de motor ineens wegviel. Volgens Max is het probleem opgelost en zal hij er in Singapore geen last meer van hebben. Honda zegt tegen Motorsport echter dat ze weten wat het probleem is, en zeggen erbij dat het zomaar nog eens zou kunnen gebeuren.

Max Verstappen

Tegen de Telegraaf zegt Max Verstappen vandaag: "Maar ze zeggen dat het is opgelost, dus ik ga daar maar vanuit." Het probleem is opgetreden in een verplicht systeem dat de FIA in alle motoren laat inbouwen. Om te voorkomen dat fabrikanten stiekem tractiecontrole in hun auto's bouwen heeft de FIA een 'powercut' ingebouwd. Toen Max Verstappen in de chicane op Monza de kerbs opreed, slipten zijn banden door. Daarop schoot een systeem van de Honda-motor in werking om te voorkomen dat de motor stuk zou gaan, maar daarop trad het systeem van de FIA in werking. Dat laatste systeem zorgde ervoor dat de kracht een tijdje wegviel, eigenlijk een soort 'straf' voor het beschermingssysteem van Honda.

Honda

Opvallend genoeg zegt Honda dat het probleem nogmaals op kan treden. Hun motormanagement blijft ingrijpen om te voorkomen dat de motor door plotseling wegvallen van de tegendruk van de wielen ineens enorme toerentallen gaat draaien. Daarna zal het FIA-systeem ook weer ingrijpen. Het blijft dus zaak voor Max Verstappen om ervoor te zorgen dat de wielen geen grip verliezen. Tegen Motorsport.com zei Toyoharu Tanabe, baas van de sportafdeling van Honda: "There is a chance to another one. It's difficult, but we will try to analyse exactly what happened, and if there is any way to prevent that situation."

Singapore

Dit weekend rijdt de Formule 1 in Singapore en Max Verstappen kijkt uiteraard uit naar de race. Het circuit in de Lion City is veel meer geschikt voor de Red Bull-wagens dan de circuits van Spa en Monza. Verstappen is daarom gematigd optimistisch tegenover de Telegraaf: "Ik ben inderdaad voorzichtig. Ik kan niet té positief zijn, want dan zit het meestal tegen. Ik wacht het nog gewoon rustig af. Laten we eerst de komende dagen maar eens zien hoe snel we zijn. Natuurlijk, we hebben betere kansen dan in Spa of Monza. We moeten er uiteindelijk wel staan. Je moet altijd een goede set-up vinden en een goede balans in de auto krijgen."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6e35eda9e30', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });