Donkere wolken voor Formule 1 Grand Prix in Singapore

Er hangen donkere wolken voor de Grand Prix van Singapore van dit weekend. In dit geval niet figuurlijk, maar letterlijk: Indonesische boeren verbranden massaal het regenwoud op Sumatra en de rookwolken trekken naar Singapore.
Singapore

Al jaren zit Singapore in de rook van de enorme bosbranden die woeden op Borneo en Sumatra. De ongerepte jungle wordt er door boerenkinkels en multinationals verbrand om palmolieplantage aan te leggen voor uw goedkope mayonaise en pindakaas. 

Maar niet alleen de lokale orang oetans en sumatraanse tijgers hebben last van die bosbranden, u kunt zelf nu ook kind van de rekening worden. De rook is inmiddels zo indringend dat de lucht in Singapore bijkans onleefbaar is geworden. Momenteel hopen zich gigantische zwarte wolken boven de zee samen en die zijn onderweg naar de stadstaat. 

De organisatie van de GP van Singapore heeft een plan opgesteld om te monitoren of de lucht in de stad wel gezond is. Maar niet alleen het ademen is een probleem, de smog kan ook het zicht belemmeren. Dat is niet alleen onhandig voor de toeschouwers die dan niet van de race kunnen zien, het is uiteraard ook gevaarlijk als de coureurs door de mist moeten rijden. "In the event that the haze causes visibility, public health or operational issues, Singapore GP would work closely with the relevant agencies before making any collective decisions regarding the event," die verklaring betekent uiteraard niets, maar het is toch zorgwekkend.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eccd0dc15b58', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });