Alfa Romeo Tonale nu al vastgelegd en uitgelekt

Tijdens de Autosalon van Genève toonde Alfa Romeo een studiemodel van de komende kleine SUV Tonale. De auto komt in 2020 op de markt en lekt nu in zijn productieversie uit. Deze SUV ziet er goed uit.

Gelekt Alfa Romeo Tonale

Als er een ding is waar Italianen erg goed zijn dan is het wel het ontwerpen van auto's. Met de Alfa Romeo Giulia en de daarop gebaseerde SUV Stelvio laat het merk zien dat ze wel weten wat ze doen. Vooral het ontwerpen van een toonbare SUV is geen sinecure. Met de Tonale laat Alfa zien dat ze ook een kleinere SUV kunnen ontwerpen die er prima uitziet. De foto's lekten via Instagram het internet op.

Er is echter een ding dat de Italianen totaal niet kunnen: hun imago verbeteren. Ze maken de mooiste auto's van de wereld, maar (helaas) raken ze die wagens aan de straatstenen niet kwijt. In september wist Alfa in Nederland slechts acht (8!) auto's te verkopen. Dan is een mooi vormgegeven kleine SUV geen overbodige luxe. Jammer genoeg lijkt niemand naar het uiterlijk van de auto te kijken bij de aankoopbeslissing.

Deze Alfa is gebaseerd op de Jeep Compass, het onderstel is dus al bewezen en getest. De mogelijkheid van een hybrideversie zal misschien nog wat extra mensen kunnen overtuigen om deze Alfa voor de deur te zetten.