Daniel Ricciardo schikt in miljoenenspel met voormalig manager

Voormalig manager Glenn Beavis van Daniel Ricciardo eiste miljoenen van de Australische coureur vanwege de overstap naar Renault. De rechtszaak is nu voorbij, want Daniel heeft geschikt. Onge
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo is er uit met zijn voormalige zaakwaarnemer Glenn Beavis. Die laatste claimde een bedrag van £10 miljoen bij de Australische coureur en sleurde hem voor het gerecht in Londen.

De zaak kwam aan het rollen toen Beavis tegelijk met de overstap van Red Bull Racing naar Renault aan de kant werd gezet door Ricciardo. Althans, het was niet helemaal tegelijkertijd, en dat was ook de basis voor de claim van Beavis. De zaakwaarnemer van Ricciardo had de hele deal met Renault namelijk in de steigers gezet en tot een succes gemaakt. Daarna leken de opbrengsten ervan naar het nieuwe management van de voormalig teamgenoot van Max Verstappen te gaan. 

In het verleden kreeg Glenn altijd een fiks percentage van wat Ricciardo binnensleepte, en dus kwam de manager met een eis voor £10 miljoen. Hij diende al een aantal documenten in waaruit bleek dat Renault maar liefst €27 miljoen per jaar naar Daniel Ricciardo gireert. Voor de Australische coureur is het natuurlijk vervelend als iedereen in zijn financiën kan kijken, dus hij wilde van de hele rechtszaak af. Daarom is de hele toestand inmiddels met een schikking tot een einde gekomen.

Bij de persconferentie voorafgaand aan de GP van Japan vertelde Daniel desgevraagd dat het achter de rug is: "Yes. All done. We’ve put a fork in it. It is all sorted, settled." Wat hij precies aan Beavis heeft moeten overmaken zegt hij niet: "I can’t go into details, but we both met and it has been done and put to bed. And not in a bad way or anything. It actually ended a lot sweeter than it looked a few months ago." Ricciardo kan zich nu dus onbezorgd richten op het racen met zijn Renault.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2947f6475ee', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });