Zo wordt Lewis Hamilton al in Mexico voor de zesde keer wereldkampioen

De laatste twee jaar won Max Verstappen de Grand Prix van Mexico, maar de Nederlander is er niet van overtuigd dat hij dit jaar weer aan het langste eindje trekt. Als dat niet gebeurt, kan Lewis Hamilton winnen en wellicht al het wereldkampioenschap beslissen.

Wereldkampioen

In de afgelopen Grands Prix was het team van Ferrari ineens weer machtig. Zo machtig, dat zelfs Lewis Hamilton verwacht dat de rode wagens voor hem uit zullen rijden in Mexico. Ook Max Verstappen denkt dat hij niet, zoals de afgelopen twee jaar, op het hoogste treetje van het podium mag staan.

Er staat dus nog wat op het spel in de eerste race van het trio op het Amerikaanse continent. De vraag is eigenlijk niet of Lewis Hamilton wereldkampioen wordt, maar wanneer. Okay, ook Valtteri Bottas maakt nog een kans, maar het is onwaarschijnlijk dat Hamilton hem er met de prijs vandoor laat gaan.

Hoe wordt Lewis Hamilton wereldkampioen?

Er zijn allerlei uitslagen te bedenken waarbij het kampioenschap nog niet in Mexico wordt beslist. Er zijn echter twee gevallen te bedenken waarin Lewis al de kroon mag opeisen bij de Hermanos Rodriguez

  1. Lewis Hamilton wint de race en Valtteri Bottas wordt vijfde of lager;
  2. Lewis Hamilton wint de race met het bonuspunt voor de snelste ronde en Valtteri Bottas wordt vierde of lager;
  3. Lewis Hamilton wordt tweede en Valtteri Bottas wordt zevende of lager;
  4. Lewis Hamilton wordt tweede met het bonuspunt voor de snelste ronde en Valtteri Bottas wordt achtste of lager;
  5.  Lewis Hamilton wordt derde met het bonuspunt voor de snelste ronde en Valtteri Bottas wordt negende of lager.

Er zijn vrij veel opties waarin Hamilton kampioen kan worden, maar in alle varianten is hij afhankelijk van een flinke faal van Bottas. De Fin liet de laatste weken de versie 2.0 weer een paar keer zien, dus waarschijnlijk zal hij niet opzichtig de mist in rijden. Hoewel: het weer in Mexico kan nog roet in het eten gaan gooien. Er is een kans op regen op zondag.