Max Verstappen: 'GP van Mexico gaat dit jaar moeilijker voor ons worden'

De afgelopen twee jaar won Max Verstappen de Grote Prijs van Mexico in zijn Red Bull. Het circuit op grote hoogte zorgt ervoor dat er minder aerodynamische grip is en dat is goed voor de auto van Red Bull. Maar Verstappen twijfelt nog of hij zijn huzarenstukjes dit jaar kan herhalen.

Max Verstappen wint in Mexico

Vlak voor de zomerstop leek het erop dat de combinatie Red Bull en Honda samen voor een nieuw tijdperk in de Formule 1 zou gaan zorgen en dus overwinningen voor Max Verstappen. Helaas is daar na de zomerstop weinig meer van te merken door de plotse opkomst van Ferrari. Charles Leclerc en Sebastian Vettel lieten hun rode bolides veelvuldig voor de Zilveren pijlen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Inmiddels zijn de twee Mercedesrijders de enigen die het kampioenschap nog binnen kunnen halen. 

Grip

In Mexico zou de weegschaal de andere kan uit kunnen vallen, doordat de baan erg hoog ligt. De lucht is daardoor erg dun en dat is nadelig voor zowel de motoren, als voor de aerodynamische grip. Max Verstappen laat op zijn eigen website weten dat hij uitkijkt naar de race in Midden-Amerika: "want de laatste twee jaren waren erg speciaal met twee keer een zege." Niet alleen de overwinningen zorgen ervoor dat Max er zin in heeft, ook het grote bijprogramma is leuk: "De Mexicaanse Grand Prix is een geweldig evenement en de fans zijn er erg gepassioneerd over Formule 1. De bevolking is erg vriendelijk en ze zijn relaxed, wat ik waardeer, plus de keuken is er erg goed. Er komt enorm veel publiek naar de race en de sfeer op het circuit, met de mariachi bands, DJ’s op het podium en al het andere dat georganiseerd wordt, is erg gaaf."

Ferrari

Hoewel Ferrari met zijn ijzersterke prestaties in de afgelopen maanden roet in het eten kan gooien, hoop Verstappen toch op een goede race: "Ik geniet ervan om er te rijden, omdat het circuit erg anders is. Het ligt op grote hoogte waardoor er weinig grip is. De bochten zijn ook erg technisch, dus je moet goed je beste doen om ervoor te zorgen daar het beste uit te halen. Normaal gesproken is het een goede baan voor ons. Ik verwacht dat het dit jaar wat moeilijker gaat worden, vanwege de snelheid van Ferrari, maar ik denk dat we een erg goede race kunnen hebben."