'Max Verstappen is de snelste coureur ooit in de Formule 1'

Jenson Button, die zich in 2009 tot wereldkampioen in de Formule 1 kroonde, is onder de indruk van Max Verstappen. Hij denkt zelfs dat de Nederlander de snelste coureur ooit is.

Jenson Button en Max Verstappen

Dat Jenson Button en Lewis Hamilton niet de beste vrienden zijn is een publiek geheim. Het duo was bij McLaren drie jaar teamgenoot, voordat Lewis naar Mercedes vertrok om daar vier keer wereldkampioen te worden (de vijfde is nog een kwestie van een paar races finishen).

Button is uiteraard wel onder de indruk van het kunnen van zijn landgenoot: "He’s very good. We were team-mates for three years so I could see first hand how good he is. His natural ability is fantastic." Op de vraag of zijn voormalig teamgenootje een leuke vent is, wil Button echter geen antwoord geven. Tenminste, hij ontwijkt de vraag in het interview.

Over Max Verstappen is Jenson een stuk minder terughoudend, die vindt hij fenomenaal. Hij denkt zelfs dat hij Lewis Hamilton als beste van dit tijdperk gaat inhalen: "I think he is the fastest driver that has ever driven an F1 car, I really do." Hij vindt Max een speciaal beestje: "I think he is unbelievably fast. Previously to this year he made some mistakes, as you would expect from a young driver, but now he’s doing such a fantastic job."

Het hele gesprek met Button is hier terug te luisteren.