Lexus LF-30 Electrified Concept toont elektrische toekomst van Japan

Japan is de bakermat van de hybride-auto en Lexus pakt nu door met volledig elektrische wagens. Het concept van de LF-30 is de ster van de Lexusstand op de Tokyo Motor Show.

Lexus

Vannacht begon in Japan de Tokyo Motor Show en dat betekent: tijd voor Japanse concept cars. Als we iets aan Japanners over kunnen laten, dan is het wel vooruitkijken naar de toekomst. Toyota's luxemerk Lexus doet ook mee en presenteerde de LF-30 Electrified Concept.

In tegenstelling tot hun concurrenten doelen ze bij Lexus op een volledig elektrische auto als ze het over electrified hebben. Alle Lexussen zijn inmiddels al als hybride te bestellen (wat doorgaans met electrified wordt bestempeld), maar vanaf 2025 zijn alle Lexii ook electrified te krijgen. Volgt u het nog? Dat betekent dus dat ze geen verbrandingsmotor meer hebben. Enfin, deze onduidelijkheid zal wel erg Japans zijn, maar dat hoeft ons er niet van te weerhouden naar de LF-30 te kijken.

Het concept toont een auto met de wielen op de uiterste hoeken van de auto, met in het wiel geïntegreerde motoren. Dat zorgt er uiteraard voor dat er erg veel ruimte in de LF-30 is. De batterijen kunnen draadloos opgeladen worden dankzij inductie en uiteraard zorgt het systeem ervoor dat er alleen geladen wordt op de momenten dat er veel stroom beschikbaar is. 

Het interieur heeft stoelen die Lexus heeft afgekeken van de First Class van een passagiersvliegtuig. Achterin zorgen speciale kunstmatige spieren voor massage van de inzittenden. De bestuurder kan zich intussen volledig bezighouden met autorijden, want de auto heeft allerlei slimmigheden die ervoor zorgen dat hij niet wordt afgeleid. Uiteraard is ook het toverwoord autonomie aan boord en kan de auto zichzelf parkeren en voorrijden.

Lexus verwacht een actieradius van 500 kilometer uit het 110 kWh batterijenpakket te halen. Opladen moet binnen een uur lukken. Uiteraard gaan we deze auto nooit op de weg tegenkomen, maar Lexus laat in ieder geval zien wat ze allemaal van plan zijn.