Max Verstappen: 'Stop met drama queenen over het klimaat'

Waar Lewis Hamilton de wereld oproept om veganistisch te gaan eten om het klimaat te redden, vindt Max Verstappen dat allemaal onzin. "Ik hou gewoon van brandstof, mag ik dat zeggen?" De Nederlander vindt dat Formule 1 een beetje teveel in paniek aan het raken is.

Max Verstappen

Dit weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Max Verstappen won er de laatste twee edities, dus de ogen zijn op de Nederlander gericht. Verstappen maakt van de gelegenheid gebruik om een lans te breken voor auto's met verbrandingsmotoren. Tegen RaceFans zei Max: "Ik hou niet van elektrisch rijden. Ja, ik vind mijn scootertje thuis leuk, maar niet een elektrische Formule 1-wagen." Verstappen ziet meer toekomst in racen met brandstofaangedreven wagen: "Ik hou gewoon van brandstof, mag ik dat zeggen?"

"Ik weet dat het milieu erg belangrijk is, maar F1 is er ook al lange tijd en ik denk niet dat we paniekreacties moeten vertonen of vol drama queen moeten gaan. Laten we gewoon doorgaan. Als je het niet leuk vindt, dan kijk je toch niet," aldus Max Verstappen tijdens de persconferentie.

De drama queen in het verhaal is uiteraard Lewis Hamilton. De Britse vijfvoudig wereldkampioen roept de laatste tijd alles en iedereen op om toch vooral aan het klimaat te denken. Sebastian Vettel zit meer in het midden: hij vindt dat de Formule 1 een duidelijke richting moet kiezen en daarin het klimaat centraal moet zetten. De Duitser is ook al een aantal keer langs de baan gespot terwijl hij achtergelaten flesjes aan het opruimen is.

Overigens heeft Max ook naar Lewis Hamiltons Netflix-docu over een plant based diet gekeken. Verstappen vond het interessant om te zien, maar is niet overtuigd dat hij het gaat doen: "Er zijn atleten die zeggen dat ze er baat bij hebben. Maar ja, in de Formule 1 worden we niet helemaal gelimiteerd door ons lichaam. Ja, je moet sterk zijn, je moet fit zijn, maar het is niet dat we aanhet fietsen of rennen zijn en dat het alleen aan jezelf ligt."