Max Verstappen snelste in derde vrije training GP van Amerika

Het weekend van Max Verstappen in het Texaanse Austin verloopt tot nu toe prima. De Nederlander was snelste in de eerste én derde vrije training. De laatste oefensessie voor de kwalificatie was verder voor Sebastian Vettel en Lando Norris.
Max Verstappen

Vorige week pakte Max Verstappen de pole position in de kwalificatie voor de GP van Mexico. Helaas moest hij de plek afstaan door een straf. Het ziet er in Austin ook weer goed uit voor de Nederlander: hij reed in zowel de eerste als de derde vrije training de snelste tijd. De tweede sessie pakte Verstappen overigens de derde plaats.

De Ferrari van Charles Leclerc begaf het al voordat de Monegask een tijd kon zetten. Het team verklaarde tot nu toe nog niet wat er mis met de auto is, maar de monteurs hebben de motor van het chassis gehaald. De kans bestaat dus dat Charles straks in de kwalificatie met een andere motor rijdt.

Opvallend genoeg reden de twee Mercedessen de vierde en vijfde tijd. Of dat een partijtje 'sandbaggen' is, of dat de snelheid er echt niet is, zullen we pas na de kwalificatie weten. Het maakt voor Lewis Hamilton eigenlijk niets uit: als hij zevende of hoger wordt is hij wereldkampioen. Met het bonuspunt voor de snelste ronde erbij kan Lewis zelfs op de achtste plek eindigen.