Top 10 toffe tweedehands auto's van populaire merken

Op zoek naar een leuke occasion, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In deze lijst geven we een paar voorbeelden van gave tweedehandsjes van de grootste merken.

Top 10 toffe tweedehands auto's van populaire merken

Een leuke occasion vinden kan een flinke opgave zijn. Er zijn online immers tientallen manieren om de duizenden tweedehandsjes op te kunnen sporen. Het liefst heb je natuurlijk alles centraal op een plek, met een makkelijk te gebruiken en effectieve filterfunctie.

Zelfs als je je beperkt tot de grootste merken kun je zo unieke en bijzondere koopjes vinden tussen al het grijze leaseblik. Tenzij dat natuurlijk precies is wat je zoekt. Via tweedehandsauto.nl zochten we de leukste aanbiedingen van de grootste en meest bekende merken op.

1| Volkswagen Scirocco 2.0 TSI 'R'

De Scirocco moeten we al een tijdje missen op de Nederlandse markt, en dat is toch best jammer. Het sportieve broertje van de Golf is namelijk nog steeds een mooie verschijning.

Dit exemplaar op tweedehandsauto.nl heeft zelfs net dat beetje extra. Met behulp van een flink aangepakte Golf 6R-motor zet de Scirocco maar liefst 350 pk op de voorwielen. Door een R-bumperkit ziet de giftige VW er bovendien net zo snel uit als hij is. Voor slechts 13.750 kun je al Porsche's gaan pesten.

Is deze Scirocco toch wat te ruw en extreem voor je? Dan kun je altijd een andere Volkswagen opzoeken.

2 | Mercedes-Benz E400 CDI V8 Avantgarde

Misschien is een vuurspuwende turbo coupe je wat te opzichtig. Sommige bestuurders houden de potentie van hun auto's liever verborgen. In dat geval is er geen betere auto dan deze Mercedes-Benz E400 CDI. Dankzij de twin turbo diesel V8 (260 pk / 560 Nm) en vijftraps automaat glijdt de wagen in alle stilte en comfort met hoge snelheid over de autobahn.

Het exemplaar dat we hier voor ons zien is bovendien lekker goedkoop: voor slechts 5.495 zit je in een absolute topdiesel. Voor dat geld hoef je uiteraard geen splinternieuwe wagen te verwachten, maar de soepele, oersterke diesel kan ongetwijfeld nog jaren mee.

3 | Toyota Land Cruiser J70

Als we het over betrouwbaarheid hebben, dan kan de Toyota Land Cruiser natuurlijk niet ontbreken. Het model heeft in verschillende gedaantes de meest afgelegen en onherbergzame gebieden bereikt en gemobiliseerd. De in 1984 geintroduceerde J70-serie is zelfs nog steeds in productie.

En dat is nu precies het model dat we hier voor ons hebben. Deze korte Land Cruiser uit 1999 is nog lekker vers: er staat slechts 154.001 kilometer op de klok. De 4,2 liter zesinlijn is naar Toyota-begrippen dus eigenlijk nog maar net ingereden. Voor 21.950 kan jij met deze moderne klassieker op pad gaan.

Is de J70 je toch iets te spartaan? Kijk dan vooral even tussen de andere Toyota-aanbiedingen.

4 | Skoda Octavia 2.0 TSI RS

Onverslaanbare terreincapaciteiten zijn natuurlijk cool, maar in ons kleine en vlakke landje maak je er maar weinig gebruik van. Je hebt veel meer aan een auto die op alle vlakke zijn mannetje staat in het dagelijkse verkeer.

De Skoda Octavia RS is precies zo'n auto. Je kunt hem zien als een uitvergrote, ruimere versie van de Golf GTI. Je kunt er dus daadwerkelijk alles mee: de kids naar school brengen, grote boodschappen doen, een stoplichtsprintje winnen en je even lekker uitleven op een buitenweg. En hij ziet er nog tof uit ook. Voor 17.950 heb je dit model uit 2014 op de oprit staan.

5 | Ford Galaxy 2.5 Turbo Titanium

Ben je zo'n sportieve papa (of mama) maar is de Skoda toch niet groot genoeg, dan kom je al snel uit op de Ford S-Max. De power-MPV heeft namelijk een heerlijke 2,5 liter vijfcilinder turbo onder de kap, geleend van Volvo.

De combinatie van turbopower, de vijfcilinder sound en een bijzonder strak sturend chassis maakt van elke rit naar voetbaltraining een genot. De sleur van het gezinsleven iets opfleuren hoeft bovendien niet bijzonder duur te zijn. Dit donkergrijze, rijk aangeklede Titanium-model heb je al voor 4.750,-.

Zoek je toch iets met wat minder drama en betere verbruikscijfers, zoals bijvoorbeeld een efficiente diesel? Neem dan een kijkje tussen de andere Fords.

6 | Opel GT Turbo

Een snelle MPV is natuurlijk erg leuk, maar voor de purist gaat er niets boven een open tweezitter. Als je daarvoor in de markt bent denk je misschien niet zo snel aan een burgerlijk merk als Opel, maar niet zo lang geleden stond er gewoon een in de showroom.

De tweede generatie van de GT was een rebadge van de Pontiac Solstice en Saturn Sky, en kan gezien worden als een mini-Corvette, net als het origineel uit de seventies. De nieuwere GT is echter wel een stuk sneller dan zijn voorvader: het door de dealer aangepakte tweeliter turboblok zet maar liefst 295 pk op de achterwielen via een klassieke handgeschakelde vijfbak. Tegenwoordig een absolute zeldzaamheid.

De bescheiden bruut kan voor 14.850 al van jou zijn.

7 | Honda Accord 2.4i Type-S

Voor sommigen is zelfs de meest sportieve Opel niet goed genoeg. Zij zweren bij de kracht van V-TEC. Deze smaakvol aangepaste Honda Accord Type-S zal bij die mensen zeker in de smaak vallen. Onder de kap vinden we een 2,4 liter KA24A3 viercilinder met 190 pk.

Geen extreem toerenmonster dus, maar meer dan genoeg voor een pittige gezinsauto. De Accord is verder aangepast met een BC Racing schroefset, een andere in en uitlaat en nieuwe koppeling met een lichter vliegwiel. Deze bijzondere praktische straatracer staat voor minder dan vijfduizend euro voor je deur.

Mocht je toch de voorkeur hebben voor een iets lager tuningsgehalte, dan kun je altijd doorzoeken naar een meer bescheiden Honda.

7 | Seat Leon 1.8 TSI FR

Bescheiden is een label dat we prima op deze Seat Leon durven te plakken. De blauwe hatchback loopt namelijk niet te koop met zijn sportieve aspiraties.

Toch is de FR met zijn 180 pk nog best pittig. Nul naar honderd in 7.5 seconden is nog altijd respectabel, zeker in combinatie met een gemiddeld verbruik van 1 op 16.9. Bovendien kun je in de compacte, maar toch ruime vijfdeurs hatchback bijna alles kwijt. Echt een manusje van alles dus, deze Seat.

8 | Lexus SC400

Er is tegenwoordig geen merk dat het ideaal van subtiele, bescheiden klasse zo goed belichaamt als Lexus. Afgezien van de echte toppers zoals Bentley en Rolls-Royce, uiteraard. In de jaren '90 was de luxedivisie van Toyota echter nog druk aan het bouwen aan dat imago. Dat deden ze onder andere met deze SC400.

De grote coupe werd in Japan verkocht als de Toyota Soarer, en was nauw verwant aan de in de tuningscene zo geliefde Supra. In de Lexus bleven de vuurspuwende zescilinder turbo's echter achterwege. De SC400 kreeg dezelfde vierliter 1UZ-FE V8 als de grote LS400 limousine. Dat leverde bovenal een ultra-comfortabele, fluisterstille GT op, in plaats van een pure sportwagen.

Tegenwoordig is de SC een zeldzaamheid, wat zich vertaalt naar prijzen die veel hoger liggen dan de toenmalige concurrentie. Dit zwarte exemplaar ui 1995 moet 14.950 opbrengen. Zie je liever een modernere machine op je oprit? Kijk dan even bij de andere Lexi.

9 | BMW 2800 CS barnfind

Zelfs voor de mensen die niets van al dat moderne blik moeten hebben heeft tweedehandsauto.nl altijd iets in de aanbieding. Echt oude klassiekers vind je echter lang niet altijd in showroom staat. Dat geldt helaas ook voor deze beeldschone BMW 2800 CS uit 1969.

De oude haai is een heuse barnfind en heeft duidelijk flink wat liefde nodig om weer in topstaat te komen. De 2,8 liter zescilinder met drie dubbele carburateurs maakt het echter wel erg aanlokkelijk om met dit project te starten. Voor mensen met twee linkerhanden en een roestallergie zijn er gelukkig nog tientallen moderne Bimmers te vinden.

10 | Audi R8 V8

Jazeker, zelfs rasechter supercars komen voorbij op de site. Deze opvallende Audi R8 van de eerste generatie is nog altijd een indrukwekkende machine. Onder de glazen plaat in de staart vinden we de 4,2 literV8 met 420 pk uit de RS4. In combinatie met de semi-automatische R-Tronic transmissie zorgt de motor voor een nog altijd bijzondere ervaring.

Een ervaring die bovendien geen tonnen meer kost: de vraagprijs voor de R8 is namelijk 'slechts' 54.500 euro. Dat is een hoop auto voor je geld. Hou je het toch liever iets meer bescheiden of is je budget beduidend kleiner, dan kun je altijd een van de mindere goden van Audi opzoeken.

Algemeen
  • Tweedehandsauto.nl