Williams stopt na 27 jaar met Senna-logo 

Voor het eerst sinds 1995 is het Senna S-logo niet te ontdekken op de nieuwe Williams. CEO Jost Capito legde uit waarom het team het logo dit jaar achterwege gelaten heeft.

Williams stopt na 27 jaar met Senna-logo 

In 1994 verloor drievoudige wereldkampioen en absolute grootmeester Ayrton Senna zijn leven bij een gruwelijke crash op Imola. Ter nagedachtenis aan de legendarische coureur voerde Williams het logo van het Ayrton Senna Institute op de wagens. De Senna S was jaar op jaar op de FW-chassis te vinden, maar daar is met de presentatie van de livery van de nieuwe FW44 een einde aan gekomen.

Tijd om door te gaan

De locatie van het logo was de laatje jaren al een stuk minder prominent dan voorheen, maar op de nieuwe donkerblauwe wagen ontbreekt hij volledig. Tegenover Autosport legde teamchef en CEO Jost Capito uit waarom het team na 27 jaar een punt achter de traditie heeft gezet. Volgens Capito is de tijd rijp om verder te gaan:

"De beslissing was dat we verder willen gaan de toekomst in. We hebben een nieuw tijdperk, we hebben een nieuwe auto. En we hebben ook ons museum opnieuw ingericht, waar we een speciale plek hebben om [het leven van] Ayrton te vieren."

"Ik denk dat we nu naar de toekomst moeten kijken en niet telkens de 'S' aan de rijders te tonen als ze in de auto stappen, [waardoor] ze eraan herinnerd worden wat er gebeurd is. Het is nu tijd voor het team om verder te gaan en eervol te zijn naar Senna en een speciale plek in het museum te hebben om hem daar te eren."

Geen overleg, wel ondersteuning

Capito gaf toe dat de beslissing niet in overleg met het Ayrton Senna Institute genomen was. Wel verzekerde hij Autosport ervan dat zijn het team nauw samen zal werken met de stichting, die minder bedeelde Braziliaanse jongeren steunt bij het verwerken van sociale problemen en het verkrijgen van onderwijs. Dat heeft volgens Jost meer zin dan het plakken van een paar stickers:

"We hebben geen gesprek gehad met de familie maar we werken met de stichting en we zullen onze inzet vergroten en werken aan hoe we de stichting meer kunnen ondersteunen. Ik denk dat meer mensen daar baat bij hebben. Als we mensen kunnen helpen, zeker via de stichting, dan denk ik dat dat een heel goed programma is. Maar het moet nog steeds een invulling krijgen."

Formule 1
  • Williams Racing, Renault Sport