Mamma mia! Ferrari F1-75 lekt het internet op 

Het eerste kiekje van het nieuwe steigerende paard is binnen! Gelukkig heeft de Scuderia ervoor gekozen een echte auto te presenteren.

Mamma mia! Ferrari F1-75 lekt het internet op 

Een geheimpje bewaren blijkt in de wereld van de Formule 1 toch nog best lastig te zijn. Bij vrijwel elke lancering dit jaar is de auto al vóór de start van de officiële livestream gelekt. Bij AlphaTauri waren het zelfs de Twitter accounts van het team en rijder Pierre Gasly die te vroeg de trekker overhaalden. Bij die andere Scuderia is het zo mogelijk nog harder mis gegaan. Het eerste beeld van de nieuwe machine van Ferrari is namelijk een volle dag voor de presentatie al in publieke handen.

Geen showcar

Helaas voor Ferrari waren zo zo moedig om dezelfde trucjes te gebruiken als Red Bull en Williams. De gelekte foto van de F1-75 laat zien dat het duidelijk niet gaat om de FIA showcar. De kleurstelling is ieder geval weinig verrassend: rood, met een vleugje zwart. Het doet denken aan de beeldschone V12-monsters die tussen 1989 en 1991 de circuits onveilig maakten.

Gerhard Berger in de prachtige 640, 1989.

Gulden middenweg

Uit de enkele foto vanaf de rechterflank kunnen we afleiden dat Ferrari als tweede team gegaan is voor een koelconcept met luchtuitlaten in de sidepods. Hetzelfde concept zagen we al bij de radicale Aston Martin AMR22.

De sidepods lopen echter niet zo lang door als die van de Aston, maar lopen al snel over in een smalle taille. Daarmee lijkt de F1-75 een combinatie te zijn van de filosofie achter AMR22 en de McLaren, Haas en Williams.

Verdere details zullen aan het licht komen bij de officiële presentatie van morgenmiddag 14:00 uur.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari