Zien: Ferrari F1-75 op Fiorano 

De radicale machine van de Scuderia heeft vandaag z'n eerste meters gemaakt tijdens een filmdag op Fiorano.

Zien: Ferrari F1-75 op Fiorano 

Met de onthulling van de F1-75 wist Ferrari de tongen goed los te maken. De extreem lange, spitse neus en de unieke sidepods met louvres en grote luchtkanalen gaven de wagen een compleet eigen gezicht. Vandaag werd de auto voor het eerste uitgelaten door Charles Leclerc op Ferrari's eigen Fiorano.

Hoge voorvleugel

Gelukkig hebben we dit keer niet te maken met scheve, vage kiekjes geschoten met een antieke wegwerpcamera. De shots van de F1-75 zijn voor de verandering eens lekker scherp en tonen aan dat de voorvleugel van de Ferrari opvallend hoog ligt, net zoals bij de Aston Martin.

Ferrari probeert ondanks de lage neus duidelijk zoveel mogelijk lucht richting de ground effect tunnels te sturen. Helaas zijn de shots van de gitzwarte diffuser nog te donker om bijzonderheden te ontdekken,.

Eerste video

Op Twitter deelde Ferrari zelf al een korte clip waarbij Leclerc de F1-75 uit de garage stuurt. De volledig nieuwe V6 klinkt in ieder geval gezond. Tijdens de eerste open test op het circuit van Bahrein zullen we merken of hij net zo gezond presteert.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari