Ferrari Purosangue SUV leeft zich uit op Fiorano

De gevreesde crossover maakt Ferrari's testcircuit onveilig.

Ferrari Purosangue SUV leeft zich uit op Fiorano

De dag des oordeels komt steeds dichterbij: de Ferrari Purosangue is in aantocht. Het bestaan van de auto werd een paar jaar geleden nog stevig ontkend, maar Ferrari kan het zich blijkbaar niet permitteren om de lucratieve SUV/crossover markt te negeren. Vorige jaar kreeg de populaire GTC4Lusso daarom al de nekslag. De eigenzinnige shooting brake zou teveel in het vaarwater van de nieuweling zitten.

Volbloed

De naam 'Purosangue' is lichtelijk ironisch te noemen. Het is namelijk Italiaans voor volbloed. Je kunt natuurlijk de nodige vraagtekens zetten bij de volbloed status van een Ferrari SUV. Zeker nu er plannen zijn voor een V6-hybride en zelfs een elektrische versie.

De variant die we in het filmpje van YouTuber Varryx zien komt in ieder geval het dichtste bij. Zo te horen ligt er namelijk de bekende 6,3 liter V12 in. De in Maserati Levante-panelen geklede testwagen komt daarmee op het circuit van Fiorano goed uit de verf. Al kunnen de vierwieldrifts ons nog steeds niet echt warm maken voor het idee van een Ferrari op stelten.

Nieuws
  • Varryx