Maserati Levante is waardeloze offroader

Gestrand op het strand. Deze Maserati eigenaar bewijst nog maar eens dat een SUV eigenlijk niets kan naast het asfalt.

Maserati Levante is waardeloze offroader

De SUV, het blijft een beetje een raar idee. Je neemt een normale auto, zet 'm op stelten, plakt er wat extra plastic tegenaan en je doet vervolgens alsof ie alles kan. Opeens zijn er zeeën van ruimte, is de auto het toonbeeld van sportiviteit, maar ook comfort en stijl. Bovendien brengt de auto je (volgens de marketingafdeling) overal. De realiteit is natuurlijk heel anders. Helemaal als we het hebben over de top van het segment. En daar vinden we auto's als de Maserati Levante.

Softroader

Op Stockton Beach in de Australische staat New South Wales kwam een Levante bestuurder erachter hoe goed zijn kostbare softroader werkelijk was. Vol vertrouwen stuurde hij zijn dure Maserati het zachte zandstrand op.

Dat ging natuurlijk niet lang goed. De Levante mag dan aandrijving op alle wielen hebben, maar echte vierwielaandrijving met een tussenbak en lage gearing is het niet. Belangrijker: de auto staat op high performance laagprofielbanden om sportief rijgedrag op de weg mogelijk te maken. Grip was er dus gewoon niet in het losse zand. De 430 pk drieliter twin turbo V6 kon daarom alleen de wielen hulpeloos in de rondte spinnen.

De Levante spinde zijn wielen hopeloos in de rondte.

Illegale rit

Rijden op Stockton Beach is toegestaan mits je een vergunning aanvraagt en deze onder de voorruit legt. Aan de foto's te zien had de Maserati-rijder daar ook al geen moeite voor genomen. Dat maakte het extra beschamend toen hij de locals moest vragen zijn luxe SUV uit het zand te slepen. Iets zegt ons dat hij niet snel weer terug zal komen.

Algemeen
  • I got bogged at Redhead Beach via Facebook