Zucht..BMW haat op BMW in 'OK boomer' iX commercial

De marketing afdeling van BMW stuitert van fail naar fail. In een nieuwe video krijgen een E66 760Li en de nieuwe iX stemmen en beginnen ze elkaar uit te schelden.

Zucht..BMW haat op BMW in 'OK boomer' iX commercial

BMW lijkt de laatste tijd de weg flink kwijt te zijn. Door het oprichten van de elektrische i-divisie is het merk in soort schizofrene spagaat beland. aan de ene kant wil BMW hip en vooruitstrevend zijn door duurzame EV's vol nieuwe gadgets te bouwen, maar de reputatie van 'The Ultimate Driving Machine' is gebouwd op traditionele engineering en 'ouderwetse' principes over wat een auto goed maakt. En dat 'Freude am Fahren'-gevoel doet niks voor de met tech geobsedeerde influencer waar BMW de i-divisie schijnbaar voor ingericht heeft.

Door tegelijkertijd vuurspuwende M-wagens én groene ecologische i-wagens te willen te verkopen krijgt BMW uiteindelijk ruzie met zichzelf. Dat zagen we eerder al een een post van het BMW social media waarin de kritiek op de controversiële styling van de iX omgebogen gepareerd werd met de klassieke uitspraak 'OK, boomer'. BMW-fans die de twijfelachtig getekende EV niks vonden werden daarmee fijntjes weggezet als oude zakken die er niet meer toe doen.

Het eerste salvo van BMW i viel niet goed.

De overtreffende trap

Voor de 'OK, boomer'-post werd al snel excuses aangeboden na een storm van kritiek, maar in een video voor de Consumer Electronics Show gaat BMW doodleuk een paar stappen verder.

We zien de nieuwe BMW iX arriveren in BMW Welt, het grote museumcomplex dat de historie van het Beierse merk viert. De iX moet onderdeel worden van de tentoonstelling, maar er staat een oude E66 760Li op zijn nieuwe plek. Zodra de BMW-medewerkers de ruimte verlaten hebben begint de 760 in een grove oude mannenstem tegen de iX te praten. De iX heeft op zijn beurt de even irritante stem van een arrogante vrouwelijke hipster.

De auto's krijgen ruzie en beginnen elkaar te beledigen, waarbij de iX neerbuigend de V12 limousine neerzet als gedateerd, verslaafd aan benzine en 'onmogelijk om mee te praten'. Het niveau van de 760Li is niet veel beter, met commentaar als 'speelgoedauto' en 'marketing bullshit'. Al zit er in dat laatste toch een kern van waarheid..

OK, BMW?

Omdat de video door sterke plaatsvervangende schaamte nogal moeilijk door te komen is verwijzen we graag naar YouTuber en BMW-liefhebber Robert Mitchell om ons een beeld te geven van waar BMW nou eigenlijk mee bezig is. Na het gestuntel op Twitter en de blamage rond het gebruiken van Audi-geluid bij de M-divisie zijn we een beetje kwijt wat het merk nou eigenlijk wil bereiken met deze bizarre campagnes.