BMW M3 en M4 lekken het internet op

Ze zijn eindelijk hier! Via instagram-account Carswithoutlimits zijn promoshots van de BMW M3 en M4 het internet op gelekt, inclusief de beruchte varkensneus.

BMW M3 en M4 lekken het internet op

De M3 en M4 zijn hier. Na lang wachten hebben we eindelijk de eerste duidelijke beelden. Over het algemeen vallen ze eigenlijk niet tegen. De M-behandeling met brede wielkasten, diepe front splitter en grote diffuser aan de achterkant is eigenlijk altijd een goed recept.

Het probleem zit hem natuurlijk in de veelbesproken varkensneus. Zelfs met drukkere styling op de rest van de auto lijk en de enorme nieren nog steeds buiten alle proporties. Ondanks verwachtingen dat alleen de coupe deze neus zou krijgen heeft de M3 dezelfde behandeling gekregen. Dat maakt de G8x-generatie vergelijkbaar met de E9x-generatie, waarbij de sedan ook de coupe-neus kreeg.

Specs

BMW heeft geen moeite gedaan om de cijfertjes rond de M3/M4 geheim te houden. Zo weten we al dat de nieuwe S58 zes in lijn in basis 480 pk levert. De motor wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en drijft in het basismodel alleen de achterwielen aan.

Natuurlijk is er ook een optie voor een 8-traps M-Steptronic automaat en xDrive vierwielaandrijving, opties die bij de 510 pk-sterke Competition-modellen standaard zullen zijn. Daarnaast zijn CS en CSL modellen gepland met nog meer vermogen en een scherper onderstel. De precieze layout van die laatste twee is echter nog niet bekend.

Officieel

De officiële onthulling van de BMW M3 en M4 zal niet lang op zich laten wachten. De auto wordt verwacht in november in productie te gaan en in het eerste kwartaal van 2021 op de markt te komen. De M3 Touring zal nog wat langer op zich laten wachten. Over prijzen is vooralsnog niets bekend.

Nieuws
  • Carswithoutlimits via Instagram