BMW i4: 600 km bereik, en een gezonde dosis pk's

Sinds er aan de top van het concern een wisseling van de wacht plaatsvond, lijkt BMW weer wat actiever te zijn in het pluggen (#seth) van zijn elektrische modellen. Vandaag onthulden de Duitsers wat we van de aanstaande i4 mogen verwachten.

BMW i Vision Dynamics

De i4 wordt weliswaar pas in 2021 verwacht, maar dat weerhoudt BMW er niet van demense alvast op te warmen voor het derde zuiver elektrische model (na de i3 en de volgend jaar uit te brengen iX3). BMW geeft aan dat de auto een accucapaciteit van 80 kWh krijgt, met een modulair en schaalbaar pakket in de bodem. Vermoedelijk is deze 80 kWh het maximum wat erin gaat, en dit voorraadje accusap moet de auto tot 600 km ver brengen op één lading (volgens WLTP-testmethode).

Qua vermogen wordt de i4 gelijkgesteld met de huidige generatie V8-motoren, voor zover je elektro-pk's met ontploffings-pk's kunt vergelijken dan. Dit betekent concreet dat er 530 paarden huizen in de i4, waarschijnlijk verdeeld over twee elektromotoren.

5e generatie batterij

De i4 krijgt BMW's vijfde generatie li-ion-cellen in de bodemplaat, die dankzij een verbeterde dichtheid een grotere opbrengst per kg hebben. Desalniettremin weegt het pakket nog steeds zo'n 550 kg, dus echt een lichtgewicht wordt het niet.

Snelladen gaat met snelheden tot 150 kW, en de 0-100-sprint wordt in ca. 4 seconden gedaan. De topsnelheid bedraagt meer dan 200 km/u. Qua looks krijgt de i4 de vorm van een Gran Coupe. Net als het conceptmodel, de i Vision Dynamics.