Toyota maakt SUV van Yaris, dit is de Yaris Cross

Een nieuwe kleine grote hybride uit de schoot van Toyota. Maak kennis met de mini-SUV Yaris Cross. De kleine vijfdeurs is wat gegroeid en opgestoerd om als Cross door het leven te kunnen.

Toyota Yaris Cross

Toyota gaat partner BMW achterna op het gebied van het vullen van gaatjes. Op de kleine Yaris kon nog wel wat worden voortgeborduurd. Het gevolg is deze crossover, Yaris Cross. De auto is hoger, heeft agressievere lijnen en is toch compact. In jargon hoort de auto in het B-segment, wat u verder geen moer interesseert als u geen marketeer bent.

De grote kleine Toyota komt in 2021 pas naar Nederland, maar u mag hem vandaag al zien. Toyota zegt de Yaris Cross speciaal voor de Europese markt te hebben ontwikkeld. We kijken u er dus op aan dat we weer een kleine sufv op de weg meoten verwelkomen.

Onder de motorkap steekt Toyota de vierde generatie hybride aandrijving. Dat betekent een 1,5 liter motor die zo zuinig mogelijk loopt en daarnaast de batterijen die door de auto zelf worden opgeladen. Het systeem heeft een vermogen van 115 pk.