Sacre bleu! Alpine valt na één ronde al uit elkaar

Het ongeluk uit de tests blijft het Franse team achtervolgen. Al na één rondje tijdens de vrije training op het circuit van Bahrein viel de A522 uit elkaar.

Sacre bleu! Alpine valt na één ronde al uit elkaar

De eerste vrije training van het seizoen viel voor het team van Alpine al meteen in het water. Esteban Ocon had nog maar net zijn outlap afgemaakt toen de sidepod van zijn wagen het luchtruim koos. Vanwege de overvloed aan carbonsplinters werd al snel de rode vlag gezwaaid.

Update weggegooid

Het wegbreken van het paneel is een flinke tegenslag voor het team, aangezien de A522 net een grote aerodynamische update meegekregen had. Vanwege de schade moest het team noodgedwongen teruggrijpen naar een oudere specificatie.

Het is nog niet duidelijk waardoor de sidepod zichzelf opblies. De update heeft in ieder geval duidelijk nog een flinke revisie nodig.

Het is voor Alpine het zoveelste probleem in de aanloop naar het seizoen, nadat beide tests in Barcelona en Bahrein gekenmerkt werden door technische problemen. Hopelijk komt het enige door Renault power units aangedreven team er snel weer bovenop.

Formule 1
  • Formula 1
  • Javalinsta