Italiaanse overheid neemt villa Nikita Mazepin in beslag (€105 miljoen)

Nikita Mazepin en papa Dmitry zijn hun stekkie kwijt. Als onderdeel van sancties tegen de Russische oligarchie is de kapitale villa op Sardinië in handen van de Italiaanse overheid gevallen.

Italiaanse overheid neemt villa Nikita Mazepin in beslag (€105 miljoen)

Het houdt maar niet op voor Nikita Mazepin. De Russische rijkenluisracer raakte aan het begin van dit seizoen als gevolg van de sancties tegen Rusland zijn stoeltje kwijt bij het team van Haas. De nauwe associatie van vader Dmitry met president Putin maakte dat Haas de sponsoring van Uralkali en het aanhouden van Nikita niet meer kon verantwoorden.

Vanwege het voortdurende conflict in Oekraïne blijven de Europese autoriteiten druk zetten op Rusland, waardoor de Mazepins nog altijd een doelwit zijn.

Rocky Ram

Na zijn baantje is Nikita nu ook zijn Europese accommodatie kwijt. De Italiaanse overheid liet namelijk beslag leggen op Rocky Ram, een villa ter waarde 105 miljoen euro in het noorden van Sardinië. Het landhuis stond op naam van Nikita en Dmitry.

De inbeslagname is onderdeel van een uitgebreide campagne tegen prominente Russische oligarchen. Italië heeft in de laatste paar weken voor ongeveer 900 miljoen euro aan landgoed en jachten in beslag genomen. Het stekkie van de Mazepins viel in het niet bij het kopstuk van de actie: het superjacht van Andrey Igorevich Melnichenko (530 miljoen euro).

Formule 1
  • Haas F1 Team