De nieuwe extra duurzame BMW 7-serie is geland

De nieuwe Siebener heeft een grotere neus en meer elektrische assistentie dan ooit tevoren. Verruil jij je V8 voor een zescilinder hybride of EV?

De nieuwe BMW 7-serie is geland

Na een lek afgelopen vrijdag is hij dan eindelijk hier: de splinternieuwe BMW 7-serie. De wagen met chassiscode G70 staat voor een flinke sprong voorwaarts, zowel wat betreft techniek als design. Als vlaggenschip van het gamma kan de 7 uiteraard niet achterblijven: ook de topsedan heeft een ronduit afzichtelijk giganeus meegekregen.

Elektrificatie

Die neus vormt meteen het speerpunt voor de geëlektrificeerde ambities van BMW. In Europa komt zelfs alleen de volledig elektrische i7 op de markt. In minder EV-gefocuste markten zoals de VS en China zullen ook 48 volt mild hybride modellen te bestellen zijn. Daar moeten het echter weer doen zonder een 48V dieselversie. Ondanks de afkeer van zelfontbranders binnen de EU zet BMW kort na de lancering toch een d achter de 7.

BMW e-M

Ook bij de sportieve varianten van de G80 zien we de elektrische ambities van BMW terug. De tijd van de V8 of V12 is duidelijk voorbij, aangezien de M760e xDrive het moet doen met de bekende zesinlijn en hybride ondersteuning. Dat levert alsnog 570 pk en 800 Nm op, met een korte e-boost van 40 pk.

De hybride M is echter niet het kopstuk van de modellijn. Die er gaat naar de i7 M70 xDrive. De super-EV krijgt meer dan 600 pk en 1000 Nm onder de kap en sprint van nul naar honderd in minder dan vier seconden.

Privebioscoop

Aan de binnenkant belooft BMW ons een vooruitstrevende en unieke infotainment ervaring met de nieuwste variant van het bekende iDrive-systeem. Door middel van het volledig digitale BMW Curved Display, de BMW Interaction Bar, BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Head-Up Display en de Augmented View moet je niks tekort komen.

Ook op de achterbank word je rijkelijk bediend met het BMW Theatre Screen, een 31.3 inch beeldscherm dat naar beneden klapt vanaf het plafond. Zo kun je genieten van je eigen peperdure mobiele bioscoop. Via 5G connectiviteit kun je bovendien Youtube video's rechtstreeks naar alle schermen streamen.

Protection

Ben je tevreden met je Siebener, maar heb je een paar verkeerde vrienden kwaad gemaakt? Dan kun je de BMW Protection Vehicle-optie aanvinken. IN de fabriek in Dingolfing wordt dan meteen een heuse pantserwagen voor je in elkaar geschroefd. Het is alleen wel te hopen dat je die nog met een normaal rijbewijs mag besturen.