Mein Gott! Giganeus BMW i7 gelekt

Het is weer eens zover: BMW heeft ons getrakteerd op nog een creatieve manier om onze netvliezen aan te vallen. De nieuwe i7 is een oefening in alle ontwerptrucjes die moderne BMWs een verschrikking maken.

Mein Gott! Giganeus BMW i7 gelekt

We zouden er op dit punt eigenlijk aan gewend moeten zijn: de bizarre ontwerpen van BMW. Na de 4-serie, iX, Concept XM en de X7 facelift is het toch geen verrassing meer dat de nieuwe modellen niet in de smaak zullen vallen.

Met de i7 heeft het ooit zo trotse merk uit Beieren ons toch weer weten te verrassen. In gelekte promoshots is de giganeus van het nieuwe elektrische broertje van de 7-serie goed te zien.

Giga-grille en gespleten lampen

Zoals alle nieuwe modellen afgezien van de 2-serie Coupe heeft de i7 wederom een enorme grille op zijn neus. De traditionele 'nieren' lijken hier nog meer op de billen van ene Kim K. De giga-grille is overigens niet functioneel, hij dient net als bij de iX om sensoren te herbergen. Bij de reguliere 7, die op hetzelfde chassis zal staan, is dat uiteraard anders.

Het normaal extreem drukke lijnenspel van nieuwe BMW's is bij de i7 relatief ingetogen, maar de X7-facelift behandeling van de koplampen kan ons niet bekoren. De trend waarbij de koplampen en DRLs gespleten worden blijft bizar. Zo heeft de auto namelijk twee gezichten. Op de Chinese markt doet deze gimmick het echter bijzonder goed, waardoor BMW niet achter kan blijven.

Op basis van deze ene foto kunnen we nog geen eindoordeel vellen, maar het ziet er niet bijzonder goed uit. De i7 laat duidelijk zien dat BMW nog niet klaar is met deze stijl, ondanks een storm van kritiek. Het is dus een kwestie van tijd voordat de laatste fatsoenlijk uitziende modellen (3, 5, 8, Z4) voor de bijl gaan.

Elektrisch
  • Wilco Blok via Instagram, BMW