Kimi Räikkönen's NASCAR-debuut eindigde in de muur (video)

Een veelbelovend debuut voor The Iceman in de NASCAR Cup Series liep helaas teleurstellend af. Vanwege een kettingreactie voor hem werd Kimi op Watkins Glen de muur in gestuurd.

Kimi Räikkönen's NASCAR debuut eindigde in de muur (video)

Na meer dan tien jaar keerde Kimi Räikkönen dit weekend terug in NASCAR. De 42-jarige F1-veteraan maakte zijn Cup Series debuut met de Trackhouse Racing Chevrolet Camaro op het circuit van Watkins Glen. In 2011 reed hij al een gedeeltelijk seizoen in de Truck Series, de Formule 3 van NASCAR.

Sterk debuut

Kimi werd op The Glen vergezeld door oud-conculega Daniil Kvyat, uitkomend voor het Amerikaans-Nederlandse Team Hezeburg. Kvyat kwalificeerde zich in het 39 deelnemers tellende veld als 36ste, terwijl Kimi als 27ste van start mocht gaan.

De Fin werkte zich uiteindelijk omhoog tot in de top 10, maar werd door zijn laatste pitstop weer teruggezet naar P28. Met nog 44 ronden te gaan sloeg het noodlot echter toe.

Contact tussen Kimi's teamgenoot Ross Chastain en Austin Dillon zorgde voor een kettingreactie, waardoor Räikkönen in aanraking kwam met de wagen van Loris Hezemans. De klap sloeg het stuur uit zijn handen, waardoor hij de muur niet meer kon vermijden. Kimi klaagde over een pijnlijke pols, maar was verder ongedeerd.

Voor herhaling vatbaar?

Na de race was de F1 wereldkampioen van 2007 uiteraard teleurgesteld. Kimi had juist net het gevoel dat hij op gang begon te komen. The Iceman heeft de smaak te pakken, maar durfde tegenover Autosport nog niet te zeggen of hij nog een optreden zal doen in de topklasse van de stockcarracerij:

"[Het was] heel leuk. Ik voelde steeds meer vertrouwen [in de auto] en had een paar goede gevechten. Het is jammer. De auto voelde alsof er een hoop snelheid in zat maar zo gaat het soms nu eenmaal. We zullen zien [of ik terugkom], ik weet het niet."

Autosport
  • Skewcar, NASCAR
  • Skewcar