Kvyat kijkt uit naar fulltime NASCAR-carriere: 'Ik hou wel van racen met contact' 

Dani is na zijn F1-carriere helemaal op zijn plek in NASCAR. De Rus kijkt er al naar uit om met heftig contact voor de overwinning te gaan!

Kvyat kijkt uit naar fulltime NASCAR-carriere: 'Ik hou wel van racen met contact' 

Dit weekend zal Daniil Kvyat voor het eerst in actie komen in de stock car racerij. De Rus zal met het Nederlands-Amerikaanse Team Hezeberg zijn debuut maken in de Cup Series op de road course variant van Indianapolis.

Het is voor Dani de eerste van drie races dit seizoen, aangezien de ex-F1 coureur zich zal focussen op 'normale' circuits. Naast Indy zal hij ook op Watkins Glen en de unieke Roval-variant van de Charlotte Motor Speedway mee gaan strijden.

Niets coolers

Tegenover Autosport deed Kvyat een boekje open over zijn keuze voor NASCAR. De Rus verklaarde geen coolere optie te zien naast de Formule 1 dan de Cup Series. Hij wil er alles aan doen om te promoveren van road course specialist naar fulltime coureur:

"Ik wil nu een hoop energie steken in NASCAR, om mezelf de beste kans te geven om heel competitief te worden. Ik wilde met iets heel cools beginnen na mijn Formule 1 carriere. Na de Formule 1 kon ik niets coolers zien dan NASCAR, dat is zeker. Het maakte heel nieuwsgierig om het te proberen. Het is heel hard racen. Dit zijn harde gasten die op een hoog niveau racen.

"Ik ben al een paar jaar aan het proberen om een kans te krijgen en die heb ik hier nu eindelijk. Ik sta open voor het racen op de ovals en om die transitie te maken. Ik wil echt racen voor de beste resultaten en op een dag vechten voor het kampioenschap."

Racen met contact

Het ruige racen met veel duw en trekwerk spreekt 'De Torpedo' uiteraard wel aan. In de Formule 1 werd hij maar al te vaak bekritiseerd voor zijn vaak onbeholpen inhaalacties, maar bij NASCAR zijn ze een stuk meer vergevingsgezind. Dani kan dan ook niet wachten tot hij zijn eerste bump and run kan doen:

"Ik was altijd een grote fan van racen met contact. Ik had nooit problemen mijn schouders te gebruiken en ik denk dat ik daar in NASCAR ook geen problemen mee zal hebben. Ik ben daaraan gewend - ik geniet daar wel van. Ik denk dat er iets goeds van kan maken als ik hier mijn focus op leg. Natuurlijk sta ik open voor discussies als er kansen zijn in de Formule 1. Maar op dit moment maak ik mijn NASCAR Cup debuut en stop ik daar al mijn energie in."

Oude bekende

Bij zijn tweede race zal Kvyat bovendien gezelschap krijgen van een oude bekende. F1-pensionado Kimi Räikkönen maakt op Watkins Glen op zijn beurt zijn Cup Series debuut. De Fin reed tijdens zijn pauze in 2010 en 2011 al mee in de lagere Craftsman Truck en Nationwide Series. Daniil kijkt ernaar uit om zijn 'oude vriend' weer te zien:

"Mijn oude, oude vriend. Ik ken Kimi natuurlijk van de Formule 1. Hij is een interessant type. Ik ben best opgewonden dat we de grid zullen delen in NASCAR. Ik denk dat het geweldig is dat NASCAR meer en meer internationaal betrokken raakt. Met voormalige Formule 1-namen laat het zien hoe competitief deze serie aan het worden is. Hij is een eerlijke rijder, een erg sterke rijder. Het zal geweldig zijn om hem daar weer te zien."

Formule 1
  • Team Hezeberg