Verstappen grijpt opnieuw pole op Zandvoort!

Met een minuscuul verschil wist Max wederom P1 te pakken op zijn tweede thuiscircuit. Ferrari's kwam maar net tekort op de Nederlander, terwijl Sergio Pertez de laatste run van de verrassend snelle Mercedessen verstoorde.
@media (max-width: 679px){#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d51e9f26d9 img{#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d51e9f26d9 img{#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d51e9f26d9 img{#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-633d51e9f26d9 img{#fig-633d51e9f26d9 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Verstappen grijpt opnieuw pole op Zandvoort!

Q1

Onder luid gejuich kwam Max Verstappen als eerste van de toppers de baan op. Op een drukbezette ronde wist de Nederlander alsnog een indrukwekkende tijd neer te zetten. Carlos Sainz was bijna een halve seconde langzamer, gevolgd door Charles Leclerc op acht tienden.

Sergio Perez zat zelfs een volle seconde achter zijn teamgenoot. De beide Mercedessen wisten te verrassen met competitieve tijden: George Russell en Lewis Hamilton zaten slechts 2.5 tienden achter de Red Bull. Een herhaling van Verstappen in de laatste bocht liet echter zien dat hij meer over had: de RB18 stapte namelijk flink opzij in de Arie Luyendykbocht.

Ondertussen was Checo alweer afgezakt naar een schamele vijftiende plek. De Mexicaan herstelde zich echter op zijn tweede run en schoof op naar P5. Charles Leclerc wist zich ook ruim te verbeteren en ging naar een tweede tijd, op iets meer dan een tiende van Verstappen.

De top 6 zat op dat moment allemaal binnen vier tienden van elkaar. Een bijzonder snelle ronde van Alex Albon duwde Carlos Sainz nog even naar P8, waardoor Ferrari hem opnieuw naar buiten moest sturen. Door verbeteringen vanuit vrijwel het hele veld werd kwam de Spanjaard maar net door Q1. De tweede run was geen verbetering op zijn veertiende tijd.

Indrukwekkende rondes van Yuki Tsunoda, Lando Norris en Lewis Hamilton haalden de top vijf op de schop, maar Max Verstappen bleef ondanks een enkele run de snelste. Het verschil was met Lewis was echter minimaal: slechts 0.014 van een seconde. Voor Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, de door het gravel ploegende Sebastian Vettel en Nicholas Latifi zat de sessie er alweer op.

Q2

Aan het begin van de sessie laat het Oranje Legioen zich helaas van z'n slechtste kant zien. Op het rechte stuk tussen de Hans Ernstbocht en de Kumhobocht had één van de fans een fakkel op de baan gegooid.

De idiote actie veroorzaakte een rode vlag, waardoor Alex Albon zijn ronde af moest breken. De organisatie van het circuit stuurde meteen berichten in het rond die het publiek waarschuwden om die stunt niet te herhalen. De fakkelgooier werd gelukkig meteen in de kraag gevat in van het circuit verwijderd.

Na alle commotie kon Max Verstappen eindelijk aan zijn eerste run beginnen. Op gebruikte banden brak hij als eerste door de 1:10 grens. Sergio Perez leverde bijna vier tienden in.

Op nieuwe Softs weet Lewis Hamilton de tijd van Max tot op een tiende te naderen. Teamgenoot George Russel is drie tienden langzamer. Grote afwezigen waren de twee Ferrari-mannen: Sainz en Leclerc kwamen niet verder dan P7 en P8.

Lando Norris wist zich tussen de topteams te mengen met een zesde tijd. De Brit werd echter nog een plekje naar beneden geduwd door de verrassend snelle Lance Stroll. De Canadees wist zich op te werken naar P1. Na de eerste run was het Verstappen, Hamilton, Perez, Stroll, Russell. Norris, Sainz, Alonso, Leclerc en Albon in de top 10.

Op zijn tweede run wisten de Ferrari's zich te revancheren. Op nieuw rubber pakte Carlos Sainz de snelste tijd op een tiende van Verstappen, terwijl Charles Leclerc de Nederlander tot op 0.061 van een seconde wist te naderen. George Russell schoot naar P2, op slechts 0.010 van een seconde van Sainz.

Wederom had Verstappen echter niet meer dan een enkele ronde nodig, op gebruikte banden. Door sterke prestaties laat in de sessie konden Yuki Tsunoda en Mick Schumacher doorstoten naar Q3. Voor Gasly, Ocon, Alonso, Zhou en Albon was het echter alweer tijd om te douchen.

Q3

Bij het vallen van de groen vlag kwam Verstappen al meteen naar buiten. Daarmee toonde Red Bull een hoop zelfvertrouwen. In vrije lucht en op nieuwe banden kon Max lekker zijn gang gaan, maar zo vroeg een ronde zetten bleef een risico.

Met een 1:10.515 haalde de regerend wereldkampioen meteen drie tienden van de snelste Q2 tijd af, ondanks een overstuurmomentje in de Hugenholtzbocht. Sergio Perez was meer dan een halve seconde langzamer.

Lewis Hamilton wist de tijd van Verstappen op een tiende te naderen, maar de kroon ging naar Charles Leclerc. Met 0.059 van een seconde wist de Ferrari-rijder de provisionele pole te pakken. Voor Lance Stroll was het helaas voorbij nog voordat hij een tijd kon zetten. Door een technisch probleem met zijn AMR22 kon de Canadees de pits niet meer uit komen in Q3.

Op de tweede run leek het voordeel richting Charles Leclerc te gaan met een snelle eerste sector, maar in de tweede liet de Monegask teveel liggen. Precies daar wist Verstappen een paarse sector neer te zetten. Met een minimaal verschil van slechts 0.021 van een seconde ging Max naar zijn tweede opeenvolgende pole position op Zandvoort.

De strijd was echter nog niet gestreden. Althans, zo leek heet. Een gele vlag in de derde sector zorgde er echter voor dat Verstappen's pole veiliggesteld werd. Sergio Perez had namelijk te hard gepusht in bocht 13, waardoor hij de staart van zijn Red Bull verloor en naar de binnenkant van de Arie Luyendykbocht spinde.

Resultaten

Ondanks de problemen aan het begin van het weekend staat Max Verstappen dus opnieuw op pole in Zandvoort. Charles Leclerc zal er echter alles aan doen om de Nederlander bij de start te snel af te zijn. Op het krappe baantje in de duinen is inhalen immers een luxegoed.

Door de beperkte tijd in de vrije trainingen heeft Max bovendien minder data om de setup voor de race perfect te krijgen. Nu de verschillen tussen de twee teams weer minimaal zijn belooft het een razendspannende Grand Prix te worden. Totdat Ferrari zichzelf weer eens een taart in het gezicht gooit, natuurlijk.