Max Verstappen stilgevallen in eerste vrije training Zandvoort

De eerste sessie op Zandvoort was voor de thuisheld akelig kort. Al na een kwartiertje stond Max Verstappen roemloos naast de baan.

Max Verstappen stilgevallen in eerste vrije training

Het was meteen raak voor officier Max Verstappen op Zandvoort. Al in het prille begin van de eerste sessie van het jaar op zijn thuiscircuit moest de regerend wereldkampioen zijn wagen aan de kant zetten.

Door een probleem met de versnellingsbak kon hij niet meer verder. De sessie werd meteen geneutraliseerd met een rode vlag. Het probleem bleek uiteindelijk te groot te zijn om op te lossen voor het einde van de eerste vrije training.

Kostbare tijd

Door het probleem ging er waardevolle tijd verloren om de RB18 op het uitdagende circuit in de duinen af te stellen. Zijn snelste afgeronde tijd was uiteindelijk goed genoeg voor een schamele negentiende plek. Teamgenoot Sergio Perez in de oudere auto wist een zevende tijd neer te zetten.

Mercedes aan kop

De echte verrassing van de sessie was Mercedes. Het op Spa zo dramatische team wist een minisuccesje te boeken met een 1-2 in de vrije training, vóór Carlos Sainz en de McLaren van Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Het compacte circuit van Zandvoort ligt de Silberpfeilen kennelijk beter dan de uitgestrekte baan in België. Het echte werk begint echter pas op de zaterdag.

Formule 1
  • Formula 1