Alex Albon op intensive care na 'serieuze complicaties' blindedarm-operatie

Ondanks een blindedarmontsteking ging Alex Albon vol humor en goede hoop richting het ziekenhuis. Na zijn operatie trad er echter een serieuze complaicatie op, waardoor de ademhaling van de Britse Thai stokte.

Alex Albon op intensive care na 'serieuze complicaties' blindedarm-operatie

Je zou het na alle hype rond Nyck de Vries al bijna vergeten, maar voor Alex Albon was er een stuk minder om van te genieten dit weekend. De ex-Red Bull coureur moest zijn stoeltje afgeven aan de Nederlander nadat er bij hem een blindedarmontsteking geconstateerd werd.

Ondanks alles ging hij met goede humor richting de operatietafel, grappend over een gewichtsreductie voor Singapore en 'coole' littekens:

Serieuze complicatie

Helaas viel er voor Alex weinig te lachen in het ziekenhuis. Na de succesvolle operatie trad er bij hem een serieuze complicatie op veroorzaakt door de anesthesie.

Albon herstelde niet goed van de verdoving, waardoor zijn ademhaling stokte. De Britse Thai werd onmiddellijk opnieuw geïntubeerd en overgebracht naar de intensive care, waar hij aan de beademing gelegd werd.

Focus op Singapore

Volgens een statement vanuit Williams boekte Albon gedurende de nacht gelukkig veel vooruitgang, waardoor hij de volgende morgen van de beademing afgehaald kon worden.

Alex werd overgebracht naar een reguliere afdeling ter observatie en zal morgen naar alle waarschijnlijkheid naar huis mogen. Naar omstandigheden maakt hij het verder goed.

Williams verzekert iedereen ervan dat de focus van Alex weer volledig ligt op zijn herstel in voorbereiding voor een terugkeer in Singapore. We wensen hem daarbij alle succes en beterschap toe.

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA