Nyck de Vries vervangt serieus zieke Alex Albon op Monza

Na drie vrije trainingen voor drie teams zal de Nederlander zijn racedebuut gaan maken in Italië. De Vries vervangt de plotseling serieus zieke Alex Albon bij Williams.

Nyck de Vries vervangt serieus zieke Alex Albon op Monza

Eerder dit weekend stelden we nog de vraag of Nyck de Vries na drie excursies in vrije trainingen voor Williams, Mercedes en Aston Martin eindelijk een racestoeltje zou krijgen. Door onvoorziene omstandigheden is die vraag vandaag met een volmondig 'ja' beantwoord.

De Vries stapt vanaf vandaag namelijk in de wagen van Alex Albon, nadat de Britse Thai bevangen werd door een blindedarmontsteking. Na zijn run met Aston Martin gistermiddag rijdt De Vries dus opeens voor twee teams in hetzelfde Grand Prix weekend.

Gewichtsbesparing

Via een ludieke post op Twitter liet Alex weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Afgezien van de teleurstelling van het missen van Monza neemt hij bovendien wat positieve punten mee uit de situatie: zo zal hij in het vervolg nog lichter en sneller zijn, en krijgt hij een mooi litteken mee.

Nyck vs Nick

Voor Nyck de Vries is de een z'n dood de ander z'n brood. De voormalig Formule E wereldkampioen mag zich dit weekend gaan bewijzen tegenover de andere Nick. Zijn prestaties in de kwalificatie en de race op Monza zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat Nyck de enige echte King Latifi zal gaan onttronen bij Williams.

Formule 1
  • ProShots / Panoramic