Albon steekt de draak met soap rondom Piastri en Alpine 

De coureur stuurde een zeer gevatte tweet de wereld in, nadat Williams aankondigde dat Albon ook in 2023 voor het team blijft rijden.

Albon

Gisteren heeft Williams de eerste naam voor het Formule 1-seizoen van 2023 bekendgemaakt. Niemand minder dan Alexander Albon mag nog enkele jaren bij het team blijven. En daar reageerde de coureur zelf op met een gevatte tweet.

Albon

Toen Geroge Russel promoveerde naar Mercedes, werd Alexander Albon aangetrokken door Williams. De coureur heeft daar prima gepresteerd en heeft een aantal indrukwekkende races op zijn naam staan, onder meer door zijn uitstekende bandenmanagement. We waren dan ook niet verbaasd dat Albon gisteren werd aangekondigd voor 2023 en de komende jaren. De coureur heeft een meerjarendeal bij het team getekend.

Williams sloeg vorig jaar een nieuwe weg in met de nieuwe eigenaren van Dorilton Capital, maar houdt nog wel vast aan de originele naam. Wie volgend seizoen de teamgenoot wordt (of blijft) van Albon, is nog onduidelijk. Wel horen we meerdere namen in de wandelgangen, waaronder Nyck de Vries en Logan Sargeant.

Spannend vooruitzicht

"Het is een spannend vooruitzicht om bij Williams te blijven. Ik kijk er naar uit te ontdekken wat we tezamen in het restant van dit seizoen en volgend jaar kunnen bereiken", zegt Alexander zelf over de aankondiging. "Het team zet vol in op het boeken van progressie en ik ben zeer gemotiveerd om deze gezamenlijke reis voort te zetten en al doende te leren en ons te ontwikkelen."

Ook Williams zelf is lovend over hun nieuwste aanwinst. "Alex is een geweldige coureur en een zeer gewaardeerd teamlid van Williams. We vinden het dan ook prachtig dat we kunnen bekendmaken op langere basis door te gaan met elkaar", zegt teambaas Jost Capito. "Alex brengt een goede mix van vaardigheden en inzichten die helpen het team succesvol te maken in de toekomst. Hij is een harde strijder en heeft bewezen geliefd en loyaal te zijn en we zijn verheugd dat we hem een stabiele basis kunnen bieden.

Gevatte tweet

Na de aankondiging maakte Albon nog even van de gelegenheid gebruik om een zeer gevatte tweet de wereld in te sturen. "Ik begrijp dat Williams Racing met mijn instemming vanmiddag een persbericht heeft uitgebracht dat ik volgend jaar voor hen rijd. Dit klopt en ik heb een contract getekend met Williams voor 2023. Volgend jaar rijd ik voor Williams", schreef hij. De coureur steekt hiermee de draak met de soap rondom Oscar Piastri en Alpine.

Piastri deelde een dag eerder namelijk bijna exact dezelfde tweet, waarin hij aangaf niet voor Alpine te rijden. Albon besloot dit bijna één op één te kopiëren, met het kleine detail dat hij wél voor Williams gaat rijden. Piastri reageerde sportief op de humoristische tweet: "Congrats, well played".

Formule 1
  • Racing News 365, Twitter
  • Brunopress