Alfa Romeo houdt Zhou Guanyu aan voor 2023

De eerste Chinese F1-coureur ooit mag nog een jaartje door. Na een sterk debuut heeft Zhou Guanyu genoeg indruk gemaakt om voor 2023 bij Alfa Romeo aan te blijven.

Alfa Romeo houdt Zhou Guanyu aan voor 2023

Terwijl het silly season nog altijd woedt in de paddock heeft Alfa Romeo het lekker simpel en rustig gehouden. Nieuwe teamleider Valtteri Bottas was vorig jaar al voor meerdere seizoenen vastgelegd, waardoor het Zwitsers-Italiaanse team rustig de evaluatie van rookie Guanyu Zhou af kon ronden. Na zestien races heeft de voormalige Ferrari en Renault-junior genoeg indruk gemaakt om een nieuw contract af te dwingen.

Punten op debuut

Terwijl Alfa Romeo worstelde met beroerde betrouwbaarheid en tegenvallende pace wist Zhou zich relatief goed stand te houden ten opzichte van zijn veel meer ervaren teamgenoot.

De Chinees pakte meteen punten op zijn debuut, maar kon door technische problemen en de crash op Silverstone weinig toevoegen aan zijn score. Een achtste plek in Montreal is vooralsnog het hoogtepunt. Met zes punten staat hij nu zeventiende in het kampioenschap, een pijnlijke veertig punten achter Bottas.

Één jaar

Zhou als Renault-testcoureur met Fernando Alonso.

Ondanks dat flinke verschil heeft Alfa Romeo nog altijd vertrouwen in Zhou. Dat vertrouwen blijft echter beperkt tot 2023. Volgend jaar zal hij er dus hard aan moeten trekken om zijn F1-carriere definitief veilig te stellen. De tijd zal het leren of de eerste Chinees in de sport een lange houdbaarheidsdatum heeft.

Formule 1
  • BrunoPress