FIA tikt Sergio Perez op de vingers voor safety car overtredingen Singapore

Na een sterke race in Singapore liep Checo het risico om zijn overwinning te verliezen Vanwege een dubbele overtreding van de safety car procedure. De FIA besloot hem echter voor slechts één van de overtredingen een tijdstraf op te leggen.

FIA tikt Sergio Perez op de vingers voor safety car overtredingen Singapore

Sergio Perez was al vanaf het begin van de race in Singapore ijzersterk. De Mexicaan pakte meteen Charles Leclerc voor de leiding en keek eigenlijk niet meer achterom.

Laat in de race zette de Monegask flinke druk, maar Checo vertrok geen spier. Na twee foutjes van Charles wist Perez het gat uiteindelijk op te rekken naar 7.5 seconden, waarna hij zijn tweede overwinning van het seizoen pakte.

Safet car procedure

Rond dezelfde tijd dat Perez en Leclerc elkaar aan het opjagen waren werd echter bekend dat de FIA Sergio onderzocht voor het niet correct naleven van de safety car procedure. Beide keren dat de AMG GT Black Series op de baan was had Perez meer dan de toegestane tien autolengtes laten vallen. Daardoor zou hij potentieel twee penalties van elk vijf seconden kunnen incasseren en verwezen worden naar P2.

Drie overtredingen, één echte straf

Na een paar uur beraad heeft de FIA de spanning zojuist toch uit de lucht gehaald. De organisatie besloot voor de eerste overtreding een formele reprimande op te leggen omdat de natte baan als een verzachtende omstandigheid gezien kon worden.

Bij het tweede incident was de baan echter droog genoeg voor slicks, waardoor die vlieger niet op ging. Perez liet wederom te veel ruimte vallen, waarna hij een officiële waarschuwing kreeg. Later op die ronde deed hij het opnieuw, wat resulteerde in een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op zijn licentie.

Aangezien het gat met Leclerc zoals gezegd 7.5 seconden was blijft het raceresultaat echter onveranderd.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool