Max Verstappen is tweevoudig wereldkampioen!

Na twee uur wachten op het weer kreeg Max Verstappen op Suzuka alsnog de kans om zijn tweede kroon te pakken. Na een last minute penalty voor Charles Leclerc was kreeg de Nederlander een onoverkombaar voordeel mee in het kampioenschap.

Max Verstappen is tweevoudig wereldkampioen (?)

We moesten er vroeg voor op en lang voor wachten, maar vandaag wist Max Verstappen op Suzuka zijn tweede titel te grijpen. Met een dominante overwinning op een kletsnatte baan deed de Nederlander alles wat hij kon, maar de benodigde snelste ronde bleef uit. Met Charles Leclerc op de tweede plek leek er een titel in Honda's achtertuin onmogelijk.

Last minute penalty

In de laatste bocht van de laatste ronde kreeg Max echter toch een meevallertje. Na hard gepusht te hebben begon Leclerc namelijk terug te vallen in de klauwen van Sergio Perez.

De Mexicaan zette ronden lang druk en dwong de Mexicaan in een remfout bij de Casio Triangle. Leclerc sneed de chicane af, en blokte vervolgens een move van Checo aan de buitenkant in de laatste bocht.

De FIA legde Charles in recordtijd een penalty van vijf seconden op voor het voordeel dat hij behaald had met zijn uitstapje over het kunstgras. Hierdoor werd de leiding van Verstappen in het kampioenschap onoverkoombaar.

Beetje ongemakkelijk

Een verbaasde Verstappen werd na zijn interview met voormalig F1-coureur Johnny Herbert teruggeroepen toen de penalty bekendgemaakt werd. Herbert riep hem prompt uit tot wereldkampioen van 2022.

Vier races voor het einde is het seizoen dus geëindigd met een ongemakkelijke anti-climax, maar dat mag de pret niet drukken. Hopelijk kan Max er ondanks de plotselinge aankondiging alsnog een beetje van gaan genieten.