Max Verstappen scheurt Quote 500 binnen

De lijst met de rijkste bekende Nederlanders heeft er een opvallend nieuw lid bij. Na het binnenhalen van zijn tweede titel is Max Verstappen terug te vinden op de rijkeluislijst. Max kreeg als nieuwkomer meteen gezelschap van een andere raceliefhebbende rijkaard.

Quote 500

Nederlanders en geld; we praten liever niet over onze eigen verdiensten, maar vinden het maar wat lekker om in iemand anders zijn knip te koekeloeren. De Quote 500 biedt die mogelijkheid, door elk jaar een lijstje van de 500 meest vermogende Nederlanders te publiceren.

Die rijkeluislijst, want dat is het natuurlijk, bestaat eigenlijk steevast uit een aantal vaste namen. Dit jaar zien we echter ook een aantal opvallende nieuwkomers.

Verstappen en Bernard jr.

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is er daar eentje van. Verstappen heeft niet zo lang geleden nog bijgetekend bij zijn Red Bull Racing, wat hem een aardig zakcentje oplevert.

Tel daarbij op: sponsorcontracten, zoals een dikke vette deal met Jumbo, en je knalt de Quote 500 binnen. Met een vermogen van 120 miljoen euro staat Verstappen op de plek 500. Let wel: de F1-coureur harkt nu jaarlijks zo'n 50 miljoen binnen, dus grote kans dat hij de komende tijd snel zal klimmen in de lijst.

Dan blijven we nog even bij de autosport; Prins Bernhard junior heeft namelijk ook een plekje in de befaamde lijst weten te bemachtigen. De mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort staat met een vermogen van 125 miljoen euro op plek 481.

Andere BN'ers

Niet geheel verrassend, maar tv-producent John de Mol is ondanks alle ophef rond The Voice en zoon Johnny, nog steeds de hoogst genoteerde BN'er. Zijn vermogen van 2 miljard is goed voor plek 22.

Conculega Joop van den Ende doet het ook nog steeds best aardig; met een vermogen van 1,6 miljard euro bestiert de mediamagnaat plek 29 in de lijst. De veel jongere Reinout Oerlemans, op dit moment wonende in Los Angeles, komt met zijn 210 miljoen euro niet verder dan plek 268.

De absolute numero uno? Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van Freddy Heineken. Freddy overleed in 2002, maar heeft zijn dochter met een aardig spaarpotje achtergelaten.

Charlene is op dit moment een duizelingwekkende 12,8 miljard euro waard. Veel meer dan de nummers 2 en 3, respectievelijk Luxaflex-oprichter Ralph Sonnenberg (6,2 miljard) en Randstad-man Frits Goldschmeding (5,2 miljard).

Formule 1
  • AD, Quote 500
  • Pro Shots / Kay Int Veen, BrunoPress