De voordelen van een voertuigvolgsysteem voor jouw bedrijf

Een voertuigvolgsysteem is een uitstekende investering voor elk bedrijf dat transportdiensten aanbiedt. Het biedt namelijk een scala aan voordelen, van het verminderen van administratieve taken tot het vergroten van de veiligheid en efficiëntie van het transport. Wij zetten acht voordelen van een voertuigvolgsysteem op een rij.

voertuigvolgsysteem

1. Vermindert administratieve taken

Een van de grootste voordelen van een voertuigvolgsysteem is dat het de administratieve taken vermindert. Het systeem registreert automatisch de gegevens van de ritten, zoals de datum, tijd, locatie en duur. Dit bespaart de transportplanner een hoop tijd en moeite, omdat hij of zij niet langer alle gegevens met de hand hoeft in te voeren.

2. Vergroot de veiligheid en efficiëntie van het transport

Een ander voordeel van een voertuigvolgsysteem is dat het de veiligheid en efficiëntie van het transport vergroot. Het systeem geeft de chauffeur realtime informatie over de route, waardoor hij of zij sneller en veiliger kan rijden. Ook kunnen er sneller bijsturingen worden gedaan als er onverwachte omstandigheden optreden, zoals files of ongelukken.

3. Bespaart kosten

Een voertuigvolgsysteem is niet alleen goed voor de administratie en de veiligheid, maar ook voor de portemonnee. Het systeem helpt namelijk kosten te besparen, door het transport beter te organiseren en te plannen. Ook kunnen er met het systeem gegevens verzameld worden over de ritten, waardoor er inzicht ontstaat in de kosten en uitgaven.

4. Inzicht en controle

Een voertuigvolgsysteem biedt niet alleen besparingen en veiligheid, maar ook inzicht en controle. Transporteurs kunnen met het systeem precies zien waar de chauffeurs zich bevinden en wat ze aan het doen zijn. Dit geeft transporteurs de mogelijkheid om beter te sturen en om adequaat te handelen als er iets fout gaat.

5. Veelzijdig

Een voertuigvolgsysteem is niet alleen handig voor transportbedrijven, maar ook voor andere bedrijven die gebruikmaken van voertuigen. Zo kunnen bedrijven die bezorgdiensten aanbieden, het systeem gebruiken om de bezorging te volgen en te controleren. Ook taxi- en busbedrijven kunnen het systeem gebruiken om de chauffeurs te volgen en te begeleiden. Zo zorgt een voertuigvolgsysteem voor veiligheid, inzicht en besparingen.

6. Eenvoudig te gebruiken

Een voertuigvolgsysteem is eenvoudig te gebruiken, zowel voor de transportplanner als voor de chauffeur. De planner hoeft alleen de routes in te voeren en de chauffeur hoeft alleen de app te openen en de route te volgen. Er is geen speciale opleiding of kennis nodig om het systeem te gebruiken.

7. Schaalbaar

Een voertuigvolgsysteem is schaalbaar, wat betekent dat het systeem mee kan groeien met het bedrijf. Als het bedrijf groeit en meer voertuigen inzet, kan het systeem makkelijk uitbreiden. Ook als het bedrijf kleiner wordt, kan het systeem eenvoudig aangepast worden.

8. Betrouwbaar

Een voertuigvolgsysteem is een betrouwbare oplossing voor het volgen van voertuigen. Het systeem is ontwikkeld door bedrijven die veel ervaring hebben met het volgen van voertuigen. Ook wordt het systeem regelmatig geüpdatet, zodat je altijd de nieuwste en beste versie hebt.

Techniek
  • Pexels