Dit zijn de absolute race-hoogtepunten in 2023

Motorsport verdeelt vaak de meningen. Terwijl miljoenen fans dol zijn op de ronkende motoren van motoren, sportwagens en Formule 1-auto's en de coureurs met topsnelheden over het circuit zien racen, kunnen anderen er helemaal niet warm voor lopen. Maar motorsport heeft een wereldwijde aantrekkingskracht en biedt verschillende disciplines.

Racen: Dit zijn de absolute hoogtepunten in 2023

Van MotoGP en Formule 1 tot rally's en NASCAR, fans hebben oneindig veel keuze. Veel van de populaire motorsporten worden ook aangeboden bij de beste bookmakers, waardoor fans kunnen wedden op hun favoriet. Met een beetje geluk wacht er dan een mooie prijs. In dit artikel bespreken we de absolute racehoogtepunten voor het jaar 2023.

Formule 1 in Monaco

Iedereen die ooit een Formule 1 race heeft gezien weet dat het spannende evenementen zijn. Maar van alle races op het circuit wordt de Grand Prix van Monaco beschouwd als de belangrijkste. De race, die sinds 1929 elk jaar in Monaco wordt gehouden, vindt plaats door de straten van Monte Carlo en La Condamine, waarbij de coureurs enorme snelheden bereiken in een zeer beperkte ruimte.

De scherpe bochten en smalle wegen maken het circuit tot een uitdaging voor zelfs de meest ervaren coureurs en het feit dat de race plaatsvindt op een van de meest glamoureuze locaties ter wereld doet de rest. Monaco heeft de laatste tijd wat kritiek te verduren

gekregen. Sommigen zeggen dat de race saai en eentonig is door het gebrek aan inhaalmogelijkheden.

Monaco draait echter niet alleen om de race zelf. Het zijn de mensen die het raceweekend uniek maken, de glamour die de Formule 1 uitstraalt en het prestige dat kan worden behaald door in Monte Carlo te winnen. De race vindt plaats in 2023 op 28 mei en zal miljoenen motorsportliefhebbers over de hele wereld aantrekken.

Isle of Man TT Race

Er zijn maar weinig sportevenementen die qua spanning en sensatie kunnen tippen aan de TT Race op het eiland Man. De race vindt plaats het kleine eiland midden in de Ierse Zee, en wordt sinds 1907 elk jaar gehouden. Het parcours is iets meer dan 60 kilometer lang en bestaat uit openbare wegen die voor het evenement zijn afgesloten.

In de loop der jaren heeft de race de reputatie gekregen een van de gevaarlijkste ter wereld te zijn, waarbij tientallen rijders bij ongelukken om het leven zijn gekomen. Desondanks, of misschien juist daardoor, geniet het evenement een grote populariteit onder rijders en toeschouwers. Elk jaar trekken tienduizenden mensen naar het eiland om motorfietsen te zien racen door smalle straatjes en door scherpe bochten met snelheden van meer dan 200 km/u. Voor de liefhebbers van sensatie is er gewoon geen ander evenement zoals deze.

Op het eiland Man vinden in 2023 verschillende evenementen plaats, die beginnen op 29 mei en lopen tot 10 juni. Er zijn dus volop mogelijkheden voor alle motorsportfans om zich te laten fascineren door de bijzondere races.

Formule 1 in Las Vegas

Wie dacht dat het niet beter kon na de race van 2022 in Miami, had het waarschijnlijk mis. Want in 2023 start de Formule 1 voor het eerst in zijn geschiedenis midden op de beroemde Strip van Las Vegas. En we kunnen al raden wat voor sportief en vermakelijk spektakel er in het verschiet ligt.

De race, die zal plaatsvinden op een nieuw ontworpen stratencircuit, wordt zeker een uniek spektakel. De Formule 1 Grand Prix van Las Vegas wordt een van de meest verwachte evenementen op de autosportkalender, met coureurs van wereldklasse die strijden om de pole position en de fonkelende lichtjes van de stad als prachtig decor.

Net als in Monaco gaat het niet alleen om het circuit en de race zelf. Minstens zo belangrijk is de belichaming van luxe en het zorgeloze leven waar de Formule 1 voor staat

Daytona 500

Voor veel racefans is de Daytona 500 het evenement van het jaar waar het meest naar uitgekeken wordt. De Daytona 500 wordt jaarlijks gehouden in Daytona Beach, Florida, en is de eerste race van de NASCAR Cup Series. De race is ook een van de meest prestigieuze evenementen in de autosport, waarbij het prijzengeld voor de winnaar vaak meer dan 1 miljoen dollar bedraagt.

Maar wat maakt de Daytona 500 zo speciaal? Een deel van zijn aantrekkingskracht is ongetwijfeld zijn geschiedenis. De Daytona 500 werd voor het eerst gehouden in 1959 en is gewonnen door enkele van de grootste namen in de racerij, waaronder Richard Petty, Dale Earnhardt en Jimmie Johnson. Een andere grote reden voor de populariteit van de race is het circuit zelf.

Daytona International Speedway is een 2,5 mijl lange superspeedway met hoge banking en lange rechte stukken die een unieke uitdaging vormt voor coureurs en teams. Met zijn combinatie van geschiedenis en spanning is het geen wonder dat de Daytona 500 een van de populairste races op de NASCAR-kalender blijft. In 2023 vindt de Daytona 500 plaats op 19 februari.

De Dakar Rally

De Dakar Rally is een Franse off-road endurance race die elk jaar plaatsvindt in verschillende landen over de hele wereld. De race werd in 1978 bedacht door Thierry Sabine en werd al snel een van de populairste en meest uitdagende evenementen op de racekalender. In de loop der jaren is de Dakar Rally gehouden in Afrika, Europa en Zuid-Amerika.

De route verandert elk jaar, maar biedt altijd een mix van ruw terrein en moeilijke omstandigheden. De rally duurt gewoonlijk twee weken en trekt toprijders uit de hele wereld aan. De Dakar Rally is een ware uithoudingstest en wordt beschouwd als een van de zwaarste wedstrijden ter wereld.

Het is de bedoeling dat de rally begint op 31 december 2022, de laatste dag van het jaar en hij loopt door tot en met zondag 15 januari 2023. De Dakar Rally wordt dit jaar voor de vierde keer in Saoedi-Arabië verreden.

De MotoGP in Jerez

Elk jaar komen honderdduizenden fans naar Spanje om de beste motorrijders ter wereld te zien racen. Er is natuurlijk een reden waarom juist deze race zo populair is. Immers, negen van de 28 renners komen uit Spanje. Het Zuid-Europese land heeft dan ook een bijzondere invloed op deze sport.

De belangstelling van de fans is dus ook groot als het erom gaat hun favorieten live ter plaatse aan te moedigen. Bovendien staat het circuit altijd garant voor spannende duels op topsnelheid en lastige bochten.

Dit artikel is in samenwerking met gambling.com tot stand gekomen

Autosport
  • Unsplash