'Portimao valt in voor opnieuw afgelaste Grand Prix van China'

Het Portugese circuit mag opnieuw op komen draven nu duidelijk geworden is dat de race in Shanghai niet door zal kunnen gaan. Portimao zal het enorme gat tussen de Grand Prix in Australië en Azerbeidzjan gaan opvullen.

'Portimao valt in voor opnieuw afgelaste Grand Prix van China' 

Na een jaartje afwezigheid zal de Grand Prix van Portugal naar verwachting terug gaan keren. Het circuit van Portimao werd in 2020 opgepikt door de Formule 1 om het door de pandemie geteisterde seizoen vol te maken.

Aanvankelijk waren er geen plannen voor een vervolg, maar in 2021 was de situatie niet bepaald verbeterd. De glooiende baan in de Algarve werd opnieuw opgenomen op de kalender, met het bijschrift dat het dit keer toch echt de laatste keer zou zijn. Nu de Grand Prix van China voor de derde keer op rij geschrapt is vanwege het brute zero COVID-beleid moet de F1 echter opnieuw de woorden inslikken.

Deal is rond

Volgens Portugese commentator Joao Carlos Costa zijn de plannen voor de GP immers zo goed als rond. Bij de vergadering van de FIA World Motorsport Council in Bologna op 9 december zouden de laatste details bepaald moeten worden. Costa noemt het een prachtig kerstcadeau voor de Portugese F1-fans.

Gat gevuld

Door het gat van een dikke maand tussen Australië en Azerbeidzjan was het vinden van een vervanger voor China essentieel. Zo'n lange pauze in de beginfase van het kampioenschap zou namelijk flink de vaart uit de PR-machine halen.

Ondanks het voor de logistiek veel handigere Istanbul Park heeft de F1 ervoor gekozen om dat gat op te vullen met een derde race op Portimao. Als we uitgaan van de eedere edities zal het spectaculaire circuit echter weinig actie bieden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool