Met eigen auto op wintersport? Regel deze dingen voordat je op pad gaat!

Wat is er nu mooier dan een wintersportvakantie? Zeker als je de vrijheid hebt om zelf te bepalen wanneer je gaat en hoe lang je blijft. Maar als je met de auto op wintersport gaat, is het belangrijk om enkele dingen goed voor te bereiden. In dit artikel geven we je dan ook tips voor een geslaagde wintersportvakantie met de auto.

Met eigen auto op wintersport? Regel deze dingen voordat je op pad gaat!

Bandencheck

Als je met de auto op wintersport gaat, is het belangrijk dat je banden in orde zijn. Landen in Europa waar het verplicht is om met winterbanden te rijden gedurende de wintermaanden zijn o.a.; Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Zweden, Noorwegen en Luxemburg.

Winterbanden geven meer grip op de weg en zijn daardoor veiliger. Controleer daarom of je banden nog voldoende profiel hebben en vervang ze als dat nodig is. Ook de bandenspanning is belangrijk. Zorg ervoor dat de bandenspanning klopt voordat je vertrekt, zodat je zeker weet dat je veilig de weg op kunt. Het zou toch zonde zijn als je je autoverzekering moet aanspreken omdat je niet zorgvuldig bent geweest.

Sterretje in ruit? Laat dit repareren!

Als je een sterretje in een ruit hebt, is het belangrijk om dit te laten repareren voordat je op wintersport gaat. Een sterretje kan namelijk uitgroeien tot een grote barst en dan is het niet meer veilig om te rijden. Wanneer je een sterretje in je ruit hebt, kun je het beste naar een erkende autogarage of ruitherstelbedrijf gaan. Ze kunnen het sterretje repareren met een speciale kit, waardoor het sterretje niet verder kan uitgroeien tot een barst. Ga je een (nieuwe) autoverzekering afsluiten? Check dan meteen of dit wordt vergoed.

Wintercheck

Voordat je op wintersport gaat, is het verstandig om je auto door een erkende garage te laten nakijken. Wanneer er storingen of mankementen worden geconstateerd, is het beter om deze te laten maken voordat je op wintersport gaat. Zo weet je zeker dat je met een veilige auto de weg op gaat.

Doe dan zelf ook regelmatig een kleine controle, want er zijn enkele dingen waar je zelf ook op kunt letten. Controleer bijvoorbeeld of alle lampjes in je auto werken en vervang deze als ze kapot zijn (let ook zeker op je koplampen). Ook de vloeistoffen in je auto, zoals ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof, moeten op niveau zijn.