VIDEO: Max Verstappen neemt peperduur kijkje bij de concurrentie 

De tweevoudig wereldkampioen werd op de gevoelige plaat gezet toen hij een kijkje kwam nemen in de keuken van de concurrentie. Verstappen was namelijk zeer geïnteresseerd in de nieuwe voorraad van Ferrari-dealer Scuderia Monte Carlo.

VIDEO: Max Verstappen neemt kijkje bij de concurrentie 

Als Red Bull-coureur geniet je van een hoop voordelen. Los van de tientallen miljoenen en de beste baan ter wereld kun je namelijk snoepen van vrijwel elke interessante sport ter wereld. De energiedrankjesboer heeft immers overal een aandeel in.

Het enige grote nadeel in vergelijking met andere topteams zoals Mercedes en Ferrari is het gebrek aan dienstauto's. Sinds de breuk met sponsor Aston Martin en de officieuze afstand van motorleverancier Honda heeft RBR immers nog niets in de aanbieding. Stercoureur Max Verstappen moet dus elders op zoek naar een nieuwe set straatwielen.

Kijkje bij de concurrentie

Recent werd Max gespot bij zijn autojacht. De Nederlander was namelijk te gast bij Ferrari-dealer Scuderia Monte Carlo. Daar bekeek hij aandachtig een dieprode SF90 Stradale Assetto Fiorano, de hybride hypercar vernoemd naar de semi-legale F1-wagen waarmee Verstappen het maar al te vaak aan de stok had in 2019.

De 1000 pk sterke SF90 geldt als de duurste en snelste middenmotor Ferrari van dit moment. Kennelijk zoekt Verstappen een nieuw maatje voor zijn andere twee steigerende paardjes. Als eigenaar van een 488 Pista en een SP2 Monza heeft de tweevoudig wereldkampioen zijn strepen als Ferrari-klant al ruimschoots verdiend.

Red Bull puristen

Max moet zich momenteel nog vermaken met producten van de concurrentie, maar echte Red Bull-puristen kunnen binnenkort opgelucht ademhalen. De Nederlander kan zich immers verheugen op de door Red Bull-ontwerper getekende Aston Martin Valkyrie en Valhalla, en de aankomende Red Bull RB17 hypercar. Tot die tijd kan hij zich ook nog even zoet houden met een door Honda aan hem gegeven NSX Type S.

Formule 1
  • BrunoPress, Red Bull Content Pool