Red Bull komt met 1100 pk hybride hypercar

Het gat tussen de RB16B en de RB18 wordt eindelijk opgevuld: in 2025 zet Red Bull de extreme RB17 hypercar neer.

Red Bull komt met 1100 pk hybride hypercar

We zien maar al te vaak dat een automerk de Formule 1 ingaat, maar andersom komt het veel minder vaak voor. Buiten Ferrari en McLaren om heeft niemand zich gewaagd aan de wereld van super- en hypercars. Over drie jaar komt er echter een derde speler bij in dit niche-segment. Red Bull Advanced Technologies heeft namelijk een bijzondere hypercar gepland.

RB17

Geruchten over een Red Bull supercar zijn er al sinds vorig jaar, nadat Red Bull de banden verbrak met Aston Martin. Het Britse merk heeft met de Valkyrie (RB001) en Valhalla (RB003) in principe al Red Bull-straatauto's in handen, maar de nieuwe machine zal exclusief aangeboden worden als een Red Bull.

Net als de Alfa Romeo 164 ProCar uit 1988 (Brabham BT57), krijgt de hypercar de chassiscode van een heuse F1-wagen mee. Zo is meteen de vreemde stap van RB16B naar RB18 verklaard.

Track-only

Ironisch genoeg is de Valkyrie AMR Pro de grootste concurrent.

Helaas zullen we de RB17 niet daadwerkelijk op straat terug gaan zien. We hebben namelijk te maken met een trackday machine. Voorzien van een 1100 pk V8 hybride aandrijflijn en de aerodynamica van Adrian Newey zal de wagen ongetwijfeld een effectief wapen zijn. De vergelijking tussen de RB17 en de eveneens door Newey gepende Valkyrie AMR Pro is uiteraard snel gemaakt. We zijn erg benieuwd welke van de twee de snelste zal zijn.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Aston Martin