Toto Wolff: 'Fred Vasseur eet plastic bloemen' 

Tijdens de post-quali show kwam een teleurgestelde Toto Wolff met een wel heel bijzondere quote. Het Mercedes-opperhoofd zette nieuwe Ferrari-teamchef Frédéric Vasseur weg met een verhaal over de keer dat de Fransman plastic bloemen gegeten had.

Toto Wolff: 'Fred Vasseur eet plastic bloemen' 

Bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein was er wederom weinig te vieren voor het team van Mercedes. Ondanks de verbeteringen aan de nieuwe W14 stond het team na de sessie ruwweg op dezelfde plek als vorig jaar. De snelheid van klantenteam Aston Martin en Fernando Alonso maakte het zelfs nog pijnlijker.

Toto en Fred

In de post-quali show werd teambaas Toto Wolff uiteraard even aan de tand gevoeld over de prestaties en positie van zijn team. In een langdradig vraag over de richting van Mercedes in 2023 benoemde ex-Ferrari coureur Felipa Massa nog even Wolff's goede relatie met nieuwe Ferrari-chef Frédéric Vasseur. De twee kennen elkaar immers al erg lang, maar dit seizoen zullen ze voor het eerst lijnrecht tegenover elkaar staan.

Plastic bloemen

Wolff besloot de enorme vraag van Felipe te beantwoorden met een opvallende en hilarische anecdote. In een poging zijn vriendelijke relatie met Vasseur te schetsen kwam hij met een verhaal over Fred's bijzondere dieetkeuze bij Toto's bruiloft:

"Allereerst ken ik Fred al erg lang, nog vóór de racerij. En hij heeft de bloemenversieringen opgegeten bij mijn bruiloft. Later kwam hij erachter dat het plastic was. Dus onze geschiedenis gaat ver terug."

Het was niet helemaal duidelijk waarom de Oostenrijker met juist dat verhaal op de proppen kwam, maar lollig was het in ieder geval wel. We kunnen kennelijk uitkijken naar nog veel meer gemoedelijke moddergooien tussen de twee rivalen.

Formule 1
  • NLBeeld / ProShots, Mercedes-AMG Petronas F1 Team