Alonso: 'Lance Stroll is mijn held'

Ondanks de ferme tik die hij van Lance meekreeg op de openingsronde is Fernando vol lof over zijn teamgenoot. Door zijn puike prestaties heeft de recent geblesseerde Stroll jr. volgens Alonso heldenstatus bereikt.

Alonso: 'Lance Stroll is mijn held'

Fernando Alonso wist het kijkerspubliek in Bahrein te fascineren met geweldige inhaalacties op weg naar een indrukwekkende derde plek. De 41-jarige veteraan wist het maximale uit de opvallend snelle Aston Martin te halen en zette daarbij George Russell, Lewis Hamilton en Carlos Sainz op hun nummer.

Als held van de dag in een verder vrij saaie Grand Prix werd Fernando werd meteen beloond met een Driver of the Day-verkiezing.

Heldendaad

Alonso zag dat zelf echter anders. Volgens de Spanjaard was de echte held in Bahrein niemand minder dan teamgenoot Lance Stroll. De Canadees wist immers als zesde over de streep te komen, vóór de Mercedes van George Russell.

Gezien het feit dat Stroll met schroeven in beide polsen en een gebroken teen onderweg was kon alleen die prestatie volgens Fernando: als heldendaad aangemerkt worden. Over de boordradio liet hij zijn waardering merken:

"Ik ben zo trots op jullie. Dit is geweldig! Trouwens, Lance is mijn held. Ongelooflijke prestatie van hem. Mijn teamgenoot is twaalf dagen geleden geopereerd, en nu vecht hij met iedereen."

Klein akkefietje

Fernando's lovende woorden kwam ondanks een akkefietje tussen hem en Lance op de openingsronde. Terwijl Alonso in bocht 4 in gevecht was in Hamilton en terug probeerde te kruisen zat Stroll net aan de binnenkant bij Russell. De twee raakten elkaar midden in de bocht, maar konden met opvallend weinig schade door.

Alonso vroeg meerdere keren aan zijn team of de wedstrijdleiding een straf uitgedeeld had voor het incident, maar pas op de uitloopronde werd hem door enigneer Chris Cronin verteld wat er echt gebeurd was:

"Lance was aan het proberen voorbij George te komen en toen jij terugkruiste om Hamilton te pakken kon Lance gewoon niet meer op tijd stoppen. Er was geen schade aan de auto's, dus allemaal oke."

Alonso: "Oke. Ik dacht dat het George was!"

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, NL Beeld / Proshots