BMW maakt XM nóg afzichtelijker met Label Red-editie

Ja, het is ze zowaar gelukt: BMW heeft het meest vulgaire en aanstootgevende model uit het gamma nog lelijker weten te maken. De XM Label Red combineert alle verschrikkelijk trends om tot een indrukwekkend onsmakelijk resultaat te komen.

BMW maakt XM nóg afzichtelijker met Label Red-editie

We hebben al vaker geklaagd en ons verwonderd over de bizarre designtaal van BMW. Op een paar in de markt waardevolle uitzonderingen na (3 en 5) lijkt elk model uit Beieren getekend te zijn door een groep mensen die elk afzonderlijk hun eigen ideeën indienden, zonder ooit met elkaar gesproken te hebben.

Van de iX tot de 4-serie en zelfs de nieuwe 2 lijden alle prominente Bimmers aan het syndroom van visueel verontreinigende, onsamenhangende ontwerpen. Kopstuk van de nieuwe generatie is echter de XM. De hybride super-SUV zette zich al vanaf de conceptfase neer als het absolute toppunt van alles wat er mis is binnen BMW. Voormalig BMW-designer Frank Stephenson raakte erdoor zelfs helemaal van slag.

Label Red

Kennelijk vonden ze het bij BMW echter niet genoeg om de wereld te shockeren met de standaard XM. Het kan immers altijd erger. Uit die gedachtengang kwam de XM Label Red. De auto is precies hetzelfde, maar toch nog veel lelijker.

Door al het chroom in te kleuren met pornorode lipstick is de Label Red nog potenter in de aanval op je netvliezen. BMW herhaalt met het model een trucje dat eerder toegepast werd op de X5 en X6. Dit keer hebben ze alles echter maximaal opengedraaid.

Rood, rood, rood

De verschrikking beperkt zich echter niet tot het exterieur van de auto. Ook binnenin zijn er lukraak grote rode vlakken toegevoegd. Het geheel heeft de ambiance van de meest prestigieuze Kappa trainingspakken.

Zwartrode flits

De Label Red is echter niet alleen een manier om de XM verder te bewapenen tegen mensen met een goede smaak. De twin turbo V8 met plug-in hybride assistentie levert namelijk 95 pk en 200 Nm meer dan het standaard model. In totaal heb je nu 748 pk en 1.000 Nm tot je beschikking. Daarmee kun je in 3,8 seconden naar de honderd sprinten.

De top is afgeregeld op 250 kilometer per uur, maar kan met het optionele M Drivers Package opgeschroefd worden naar 290 kilometer per uur. Bij die snelheden is de Quasimodo van het BMW M gamma gelukkig niets meer dan een zwartrode flits.