Wansmaak: BMW kleurt grille X5 en X6 in 

BMW's marketing team heeft het weer geflikt: met de grille van de X5 en X6 Black Vermillion trekt het merk weer alle aandacht.

Wansmaak: BMW kleurt grille X5 en X6 in 

Op de PR-afdeling van BMW rommelt het de laatste tijd flink. Het merk lijkt z'n binding met de klanten en de eigen identiteit volledig kwijt te zijn. Elk nieuw model lijkt een nog rommeliger ontwerp en grotere grille te hebben dan zijn voorganger. Vooral de 4-serie en iX zorgden voor opspraak, maar het merk uit Beieren koos ervoor om al die negatieve publiciteit door een grote roze bril te zien.

Rode bril

Of misschien toch een rode? Voor een speciale variant van de X5 en X6 werd namelijk een bijzondere optie bedacht. Aangezien de grilles van deze modellen nog vrij subtiel zijn in vergelijking met anderen in het aanbod, compenseerde BMW door ze doodleuk bloedrood te kleuren.

Zo vallen ze alsnog op de meest afleidende, on-subtiele en vulgaire manier op. BMW is er blijkbaar op gebrand koste wat het kost alle aandacht naar de grille te trekken. Het resultaat wekt de indruk dat iemand de M-kleuren op zijn grille probeerde te schilderen, maar uitschoot met het rood.

Samenspel

De X5 en X6 Black Vermillion werden gepresenteerd naast een Frozen Black-gespoten X7, maar de gigant kreeg opvallend genoeg geen rode lipstick mee. Kennelijk is de grille op dat model al groot genoeg. BMW jubelt dat de Black Vermilion-variant het samenspel tussen rood en zwart effectief weergeeft.

De rode grille zou daarbij zorgen voor een mooi contrast. Vol trots melden de Duitsers nog even dat de X6 beschikt over "Iconic Glow"-verlichting in de grille. Het kan dus nog opzichter, voor het geval je dacht dat je iets tekort kwam. We gokken dat ze in China al liggen te kwijlen van plezier.

Kwart miljoen

De Black Vermillion is echter niet alleen leverbaar voor de eksters in het land van Winnie de Poeh. Het pakket is ook gewoon te bestellen aan deze kant van het continent. Dit alles om de enorme bijdrage van de modellen aan de verkoopcijfers van het merk te vieren: vorig jaar verkocht BMW bijna een kwart miljoen X5, X6 en X7 SUV's.

Alle varianten van de X5 en X6 zijn leverbaar als Black Vermillion. In Duitsland beginnen de prijzen bij €93.200 (X5) en €100.700 (X6). Nederlandse prijzen, aangevuld met bpm, zijn nog niet bekend.