Deze eerste generatie BMW X5 heeft een flinke midlifecrisis

De subtiele lijnen van deze oude X5 hebben een flinke dosis botox te verduren gekregen.

Deze eerste generatie BMW X5 heeft een flinke midlifecrisis

Sommige mensen grijpen naar alle mogelijke middelen om veroudering tegen te gaan. Meestal pakt dat niet bijzonder goed uit. Voor auto's is het eigenlijk niet anders. Deze BMW X5 van de eerste generatie (E53) maakt dit nog eens pijnlijk duidelijk. De eerste SUV uit Beieren steekt tegenwoordig sterk af tegen het huidige BMW-aanbod door zijn subtiele lijnen en bescheiden grille, met dank aan topdesigner Frank Stephenson. Daar bracht de eigenaar van dit zwarte exemplaar echter verandering in.

BMW + NFS

De flink toegetakelde X5 lijkt het slachtoffer geworden te zijn van iemand die het moderne BMW design graag wilde combineren met een bodykit uit een oude Need For Speed-game. Het resultaat is een matzwarte, extreem vierkante door met de enorme nieren van een moderne BMW, kinderachtige wielkastverbreders, een afgrijselijk geïntegreerde voorbumper en een met oranje stickers besmeurde splitter.

Tot overmaat van ramp heeft de Beemer de beruchte M-kleuren in de grille en goud-oranje kleurige velgen. Ook lijkt er een vage goudbruine streep langs de dorpels te lopen. Een setje neppe luchtinlaten op de motorkap maakt het afzichtelijke geheel af.

Grille-epidemie

De X5 lijkt het laatste slachtoffer te zijn in een epidemie van moderne grilles op oudere, betere BMW-ontwerpen. Eerder zagen we al een E60 5-serie en een F30 3-serie met dezelfde symptomen. We mogen hopen dat deze arme X5 voorlopige de laatste is met deze aandoening. Het feit dat we gedrochten als de X7, iX en 4-serie moeten aanschouwen is al erg genoeg.

Algemeen
  • r/Shitty_Car_Mods via Reddit